avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare privata a blocului folosita de straini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare privata a blocului folosita de straini

Am urmatoarele 2 situatii pentru care va rog sa-mi oferiti sfaturi:

1. Cui ne putem adresa si care-i procedura pentru ridicarea unei masini abandonate in parcarea privata a blocului (proprietate privata)? De mai bine de 4 luni o masina lasata anapoda ocupa 2 locuri degeaba. I-am pus afise in parbriz, i-am ridicat stergatoarele, niciun semn de viata de la proprietar.

2. In ce conditii se poate monta un indicator cu "Drum inchis circulatiei auto, cu exceptia riveranilor", "Parcare privata, acces interzis" sau ceva similar pentru ca vecinii de cartier sa nu-si mai lase masinile in parcarea noastra sau pe aleea de acces in timp ce vin la gura de metrou din apropiere? Aleea e a primariei si duce numai la blocul nostru, e foarte ingusta si abia se mai poate trece spre bloc atunci cand se gaseste cate un sofer "meserias, expert in parcari", demn de trofeul "Ai parcat ca un bou".
Plus ca cei care vin cu masinile aduc cu ei si sacii de gunoi la pubela noastra, devenind de cele mai multe ori neincapatoare pana la ridicarea ei. Neavand alta solutie, locatarii trebuie sa lase pungile langa pubela, se aduna peste noapte caini si de aici se isca alta "telenovela".

Imobilul se afla pe raza jud. Ilfov si asociatia de proprietari este proaspat infiintata.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:27, 22 Noiembrie 2017
Daca ocupa 2 locuri, primul lucru de facut:
- ridicati manual* masina de spate sau fata ( opus unde are motorul ! ) si o aliniati cu
celelalte !
Macar eliberati un loc de parcare ... !
Restul e de discutat... !
* manual = cam 4 - 6 cetateni solizi
Dumnevaostra supenti ca daca eu, de pilda, am un teren imprejmuit, si ma trezesc cu o masina rablagita pe terenul meu, lasata acolo de un individ pe care nici macar nu il cunosc, considerati ca statul roman, recte Primaria, are vreo treaba cu litigiul dintre mine, particular, si nenea care a lasat masina pe terenul meu, si el tot particular ?
In cazul condominiurilor, spatiile de parcare se cumpara DE LA DEZVOLTATOR, care la randul mlui le-a cumparat de la stat. Deci nu mai este nicio legatura cu statul, cu Primaria, alta decat impoziul anual pe o bucata de teren de cativa metri patrati. Asadar, sunt multe cazuri in care parcarile de langa blocuri sunt proprietate PRIVATA, fara ca ele sa fie inchiriate sau cumparate, mai stii, de la stat. E ca si cum eu imi cumpar un teren de o mie de metri patrati de la stat, il parcelez si vand cate zece metri patrati la terte persoane care pot sa puna acolo un cort, la o adica, daca nu vor sa puna o masina.
Deci cum s-ar spune, fiecare sa aiba grija de proprietatea sa, dar cum proprietatea este aparata taman de Constitutie si ne este incalcata, putem sa ne adresam organelor de politie. Ce ziceti, este mai bine asa?
Faceti reclamatie la sectia de politie de care apartineti, cu nr. de inregistrare si asteptati raspunsul. trebuie sa se "miste'' ceva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociaţia de proprietari poate bloca roţi în parcarea privată a blocului? maximiljen maximiljen Bună seara, Mă interesează ce spune legislaţia în cazul expus pe scurt în titlu. Pe larg întrebarea este: Asociaţia de proprietari a blocului ... (vezi toată discuția)
Eliberare curtea blocului de utilaje abandonate BOGDAN.BRIE BOGDAN.BRIE Buna Locuiesc in comuna floresti, jud. Cluj, comuna cu o dezvoltare urbana impresionanta (pozitiv si negativ), cu blocuri finalizate total/partial sau ... (vezi toată discuția)
Asfaltare parcare privata platita de toti locatarii buna ziua locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri ... Petru Cristofor Petru Cristofor Buna ziua Locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri de parcare private (cumparate de locatari). Parcarea este a condominiului, asa am inteles, ... (vezi toată discuția)