avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere individuala nou infiintata
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere individuala nou infiintata

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: am o intreprindere indiv infiintata acum si vreau sa fiu sigura ca nu gresesc.
Va fi neplatitoare de TVA, fara angajati si impozitarea va fi in sistem real. Domeniul de activitate este prestari servicii (auto) si va avea si un magazin cu piese pe care le va vinde en-detail.
Intrebarile sunt urmatoarele:
1. Trebuie sa depun: 070, 600 si 220. In 220 pot declara venituri: 6000 ron si chelt 3500 ron? (am auzit ceva ca ar trebui respectata o pondere, la declararea estimativei, dar nu am gasit legislatia).
2. Daca declar asa, va trebui sa plateasca: venit net= 2500 , impozit 400 ron si CASS 137.5 ron, anul acesta.
3. Cum ma scad cu piesele vandute en-detail? De ex : Am o factura de achizitie de 300 ron cu tot cu tva si o vinde cu 450 ron. Daca factura e achitata si vinde piesele respective eu ma scad pe cheltuieli cu 300 ron, valoarea de achizitie, nu-i asa?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:52, 8 Septembrie 2015
Multumesc
Am mai cautat in Codul fiscal si am gasit in norme la art 48, pct 38: Sunt cheltuieli deductibile: 4. chiria aferentă spaţiului în care se desfăşoară activitatea, cea aferentă utilajelor şi altor instalaţii utilizate în desfăşurarea activităţii, în baza unui contract de închiriere;
Pot sa fac un contract de inchiriere pentru folosirea utilajelor sa le scad pe cheltuieli?
Nu va complicati. In exemplul ales de dumneavoastra se poate dar acolo e vorba de contract de inchiriere, adica pfa-ul plateste chirie iar pentru acest venit proprietarul utilajelor, sculelor persoana fizica va declara contractul de inchiriere la finante si va plati impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să închid pfa cu stoc. care este procedura? AndreiDuta AndreiDuta Salutare, Am PFA cu cod 4791, am luat marfă en gross cu un preț, am personalizat-o (asta m-a mai costat ceva), am cumpărat cutii de carton pentru ... (vezi toată discuția)
Impozit intreprindere individuala aic2014 aic2014 buna...in august 2013 am deschis un i.i. pentru a lucra in franta....patronu deacolo a dat in faliment si eu nu am primit banii eu mai trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220 pfa alisaelena alisaelena Buna ziua, Am deschis un PFA avand ca activitate coafura-frizerie. Trebuie sa depun declaratia 220 privind venitul estimat in 15 zile de la infiintare ... (vezi toată discuția)