Buna ziua,
Am primit aviz de executare (trei avize de exectutare) pentru datorii la banci. Sunte reale si le recunosc.
Totodata sunt obligat prin hotarare judecatoreasca la plata pensiei alimentare catre minor, pensie pe care o platesc, lunar, prin transfer bancar in contul fostei sotii, nefiindu-mi oprit din salariu de catre angajator.
Acum angajatorul a instiintat executorul judecatoresc despre veniturile mele, dar nu si despre pensia alimentara. Cum pot face ca poprirea instituita sa nu afecteze pensia alimentara? Am inteles ca suma tuturor poprilor (in care inteleg ca ar trebui sa intre si pensia alimentara) nu poate depasi 50% din venit. Matematic, venitul meu este de 4,000 lei din care ar trebui sa mai iau 2,000 lei, iar cei 2,000 ce se duc ar trebui impartiti 1,300 lei la executor si 700 lei la fiul meu. Cine decide cum se duc acesti bani, eu nemaiputand controla contul fiindu-mi blocat in acest moment?
Multumesc!
Dacă nu vor tine cont de ea și probabil ca nu vor tine pt ca nu ii privește, acea hotărâre nu le este opozabila, nu au fost parte la proces. Din păcate, instanţa nu mai înființează poprire din oficiu, iar firma se supune doar executorului dacă ați ajunge sa fiți executat silit și pt pensie.
Dacă nu va permiteți plata pensiei dat fiind faptul ca aveți înființată poprire pe 1/2 din salariu, va trebui sa faceți contestatie la executare. Ar fi de preferat aceasta varianta decât sa ceara mama executarea dvs silita, sa aveți de plata și cheltuiala cu executarea.
Asa cum am estimat, firma refuza plata pensiei si deconteaza executorului 50% din salariul lunar. Eu am instiintat si firma angajatoare si executorul, acelasi lucru l-a facut si fosta sotie, dar ambii au refuzat sa tina cont de aceasta pensie alimentara. Executorul isi ia bani, iar angajatorul sustine ca nu este obligat sa plateasca intai pensia si restul sa-l vireze executorului. In acest caz voi fi cu siguranta dat in judecata pentru neplata pensiei alimentare. Sunt vinovat? Nu am ce face, nu-mi permit fiind pe 50% din salariu, sa mentin si achitarea pensiei alimentare, pe care pana in momentul instituirii popririi am achitat-o la zi, luna de luna, fara nici macar o zi de intarziere, timp de 6 ani. Cine plateste cheltuielile de judecata? Cine isi asuma aceste lucruri din moment ce eu mi-am facut datoria si i-am anuntat pe toti cei implicati ca in acest moment incalca o hotarare definitiva?
Va multumesc!
Din păcate singura soluție 100% eficientă și rapidă este ca soția să se adreseze unui executor care să pună poprire pe salariu. Doar așa se va lua mai întâi obligația de întreținere.