avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1350 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa ma reprezint singur, fara avocat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa ma reprezint singur, fara avocat.

Am dat statul in judecata pentru despagubiri la valoarea de circulatie a unui apartament nationalizat pe care l-am pierdut in instanta.
Am castigat la fond iar acum sunt la apel, insa avocatul meu este complet dezinteresat. Nu ma tine la curent cu mersul procesului, trebuie sa-i scriu 3-4 emailuri pana sa-mi raspunda in doi peri, la telefon nu raspunde pe motiv ca este extrem de ocupat cu alte procese, etc... Aici nu este vorba de a economisi bani ci de dorinta mea de a-mi apara sansele de castig. Acesta este al doilea avocat, dupa ce experienta cu primul a fost dezastruoasa.
Pe langa toate astea, nefiind in tara nu ma pot intalni cu el.

As dori sa ma ajutati cu un sfat. Am apelat in trecut la sfaturile de pe forum si am gasit ajutor de minune.
Deci:
1. Ce trebuie facut pentru a ma reprezenta singur, fara avocat?
2. Nefiind in tara, pot face asta trimitand doar documente la fiecare infatisare, sau trebuie sa trimit pe cineva acolo sa vorbeasca (depuna acte la dosar) in numele meu?

Daca acest lucru este posibil, as avea nevoie de sfaturi concrete, referitoare la pasii ce trebuie facuti. Stiu ca este mult mai greu fara avocat insa avocatul deja nu mai este o optiune pentru mine.

Multumescu mult
am urmatoarea situatie: am cumparat un apartament la mansarda,fara instalatie de caldura. atunci cand am incheiat precontractul am achitat 90% din valoarea contractului.era vara.nu am avut acces in imobil. nu am mai putut da inapoi,.pentruca trebuia sa achit 0.1% penalizare din valoarea precontractului pentru a da diferenta de 10000 Euro sa inchei contractul de vanzare- cumparare.in momentul de fata ma confrunt cu multe situatii:am constatat ca exista vicii ascunse: plafonul este numai din rigips,neizolat, frigul este stapan.,peretii despartitori sunt tot din rigips,(fapt ce nu l-am vazut atunci)nu am posibilitatea de a urca in pod pentru a ridica un horn (ca nu exista scara de evacuare) pentru a instala o soba sau centrala pe lemne. cum pot actiona in instanta,pentruca suntem doi pensionari cu venituri pana la 1000 lei /luna si nu am posibilitatea de a angaja un avocat.care sunt posibilitatile de a urma calea legala,intrucat vanzatoarea imobilului are influenta asupra celor care judeca cazul.pana acum am pierdut de fiecare data, spunand ca nu exista motive intemeiate.nu s-a acceptat de catre instanta, trimiterea unui expert judecatoresc lafata locului pentru constatarea celor aratate mai sus. rog un ajutor. va multumim.
Cred si eu ca motivele prezentate nu sunt indeajuns de graitoare si ca vina pare sa apartina celor ce nu au vizitat apatamentul pe care urma sa il cumpere.
Numai daca dovediti ca ati fost indusi in eroare, anume ca vi s-a promis altceva decat ati achizitionat, poate ca ati avea sanse.
Oricum, lipsa izolatiei nu este viciu ascuns decat in anumite conditii (din acte reiese ca exista izolatie, in realitate ea lipsind).
Ma indoiesc de faptul ca am putea face prea multe pentru dv. aici, caci nu avem nici date suficiente privind intreaga situatie de la decizia de cumparare, anume cum ati decis sa achizitionati un apartament pe care nu l-ati vazut anterior? Etc.
m-am exprimat gresit.la cumparare am vazut apartamentul ,dar pana la incheierea contractului de vanzare-cumparare si achitarea celor 10000 Euro nu am mai avut acces in el. Dupa ce am incheiat actul de vanzare-cumparare, am vazut ca nu merita banii. Intrebarea era: puteam sa nu mai achit cei 10000 Euro, si sa-mi dea banii inapoi, fara a plati penalizarea care era prevazuta in precontract? cum ar fi trebuit sa procedez sa-mi recupar banii? va multumesc.
Doamnelor/domnilor avocati,cu tot respectul fata de munca si reusitele dvs,as dori ca pe viitor sfaturile si precizarile dvs fata de problemele juridice mai putin"sofisticate"in care spre exemplu un angajat se poate reprezenta/sustine singur in fata instantei pt.o concediere abuziva,fiind in masura descrierii tuturor detaliilor cu privire la acest aspect,sa exprimati mai multe detalii si proceduri de reusita in cazuri juste pt.cei ce poate chiar nu-si permit financiar un avocat.Va multumim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dentistul da în judecata pacientul Blidariu Doina Blidariu Doina Bună ziua.Mama mea avut o situație neplăcută în 5 martie a acestui an, în momentul în care s-a trezit cu o durere de măsea și a mers la medicul ... (vezi toată discuția)
Precontract de asistenta juridica si amanarea cauzei civile CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Sunt plecat din tara la un termen de judecata si nu am fost angajat pentru proces. Am fost platit si am delegatii la dosar pentru studiere dosar si redactare ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii ii revin creditorului si av. la un proces de validare poprire netie netie In calitate de creditor am deschis actiunea de validare a popririi pentru recuperarea pensiei de intretinere a copilului ( atat pentru suma restanta cat si ... (vezi toată discuția)