avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIC si angajarea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIC si angajarea

Buna ziua! Sunt in CIC si vreau sa dau concurs la stat pentru un alt post decat cel pe care am lucrat inainte de nastere. In cazul in care promovez concursull, legea ma obliga sa ma prezint la post sau pot sta in continuare cei doi ani pt care am optat initial?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 17 Septembrie 2015
- daca este post de personal contractual
Regulamentul-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice aprobat prin HG 286/2011 prevede :
art. 40
(1) Candidaţii declaraţi admişi la concursul de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcţii contractuale sunt obligaţi să se prezinte la post în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data afişării.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în urma formulării unei cereri scrise şi temeinic motivate, candidatul declarat «admis» la concurs poate solicita, în termen de 3 zile lucrătoare de la afişarea rezultatului concursului, un termen ulterior de prezentare la post, care nu poate depăşi 20 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului pentru funcţiile de execuţie şi 45 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului pentru funcţiile de conducere.
(3) În cazul admiterii la concursul pentru ocuparea unui post temporar vacant, contractul de muncă se încheie pe perioada absenţei titularului postului.
(4) În cazul neprezentării la post la termenul stabilit la alin. (1) şi în lipsa unei înştiinţări potrivit alin. (2), postul este declarat vacant, urmând să se comunice candidatului care a obţinut nota finală imediat inferioară posibilitatea de a ocupa postul respectiv.

- daca este post de functionar public
HG 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici
art.76
(1) Candidatul declarat admis la concursul de recrutare este numit, potrivit legii, în funcţia publică pentru care a candidat.
(2) În termen de 15 zile de la data afişării rezultatelor finale ale concursului compartimentul de resurse umane, respectiv Agenţia, în situaţia concursurilor pentru care competenţa de organizare aparţine acesteia, are obligaţia de a emite propunerea de numire a candidatului declarat admis. Propunerea de numire se comunică în copie, în mod corespunzător, candidatului declarat admis personal, pe bază de semnătură, prin scrisoare recomandată sau scrisoare cu confirmare de primire.

In speta, in aceeasi zi in care trebuie sa incepeti activitatea va trebui sa depuneti si cerere de suspendare a raportului de munca sau de serviciu tot cu aceeasi data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul de numire intr-o functie in urma promovarii unui concurs pe post? medesan_nico medesan_nico În cate zile de la data susținerii si promovarii unui concurs pentru ocuparea unui post, in cadrul unei entitati, trebuie sa primesc decizia de numire? (vezi toată discuția)
Prezentare post Marinaduchi Marinaduchi Buna, Am concurs pt un post vacant la stat in 1 aug, interviu in 3 aug. In cazut in care sunt admisa, la cat timp trebuie sa ma prezint la post? (vezi toată discuția)
Bună ziua, vă rog să-mi spuneți în cât timp de la data ... Ella G Ella G Bună ziua, vă rog să-mi spuneți în cât timp de la data afișării rezultatului, trebuie să se prezinte cel admis să anunțe că acceptă ... (vezi toată discuția)