avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Concurs intre loviri si alte violente si tulburarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Concurs intre loviri si alte violente si tulburarea linistii publice

Am o intrebare legata de problema unui concurs intre loviri si alte violente si tulburarea linistii publice. Concret, o persoana este suspect intr-un dosar in care i se imput5a savarsirea infractiunii de loviri si alte violente (Art. 193 NCP) in concurs cu infractiunea reglementata de art. 371 NCP, respectiv Tulburarea ordinii si linistii publice. Ideea este ca partea vatamata vrea sa isi retraga plangerea penala, astfel incat suspectul sa nu mai raspunda penal. Vreau sa va intreb ce se poate intampla in situatia aceasta, stiut fiind ca retragerea plangerii poate opera doar in cazul infractiunii de loviri si alte violente? Se poate retrage plangerea si in cazul infractiunii de Tulburarea oridinii si linistii publice ? E o prerogativa a partii vatamate sa isi poata retrage plangerea si sub aspectul acestei infractiuni sau va putea sa isi retraga doar in ceea ce priveste Lovirile si alte violente? Intr-un asemenea dosar, suspectul va fi achitat pe loviri si alte violente si va fi condamnat pentru Tulburarea linistii publice? Sau in cursul urmaririi penale, se va dispune clasarea pe Loviri si Trimiterea in judecata pe art. 371 NCP? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cezarad , utilizator 18:51, 20 Septembrie 2015
Pentru art. 371 c.p. nu se poate retrage plangerea.
Multumesc, domnule avocat!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii penale sau impacarea partilor ? cezarad cezarad Am o intrebare. Intr-un dosar, o persoana a fost atacata de mai multi indivizi si batuta. Incadrarea juridica - loviri si alte violente, art. 193 NCP ;i ... (vezi toată discuția)
Arestare pentru art. 371 cezarad cezarad Vreau sa va intreb daca pentru infractiunea prevazuta de art. 371 din Noul cod penal (Tulburarea ordinii si linistii publice) se poate dispune arestarea ... (vezi toată discuția)
Dosar penal art 371 nelu_tm nelu_tm Buna ziua! Am un prieten care a avut un eveniment neplacut si s-a trezit cu un dosar penal la politie art 371 noul cod penal. A venit cineva la poarta ... (vezi toată discuția)