avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Consiliul de administratie .
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Consiliul de administratie .

Pot candida pentru obtinerea locului de reprezentant al elevilor in consiliul de administratie ( www.avocatnet.ro/content/art... ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 22 Septembrie 2015
Procedura privind alegerea reprezentantului elevilor în consiliul de administraţie al unităţilor de învăţământ preuniversitar din România din 14.09.2015

Art. 8.
(1) Elevii care doresc să candideze pentru a fi desemnaţi ca reprezentanţi ai elevilor în consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ trebuie să aibă, la data alegerilor, vârsta de 18 ani împliniţi.

(2) Nu pot fi aleşi ca reprezentanţi ai elevilor elevii care se află în unul dintre următoarele cazuri de incompatibilitate:
a) au rude sau afini până la gradul IV inclusiv desemnaţi ca membri în acelaşi consiliu de administraţie;
b) au primit sancţiuni disciplinare în ultimii 3 ani.

Prin urmare, daca indepliniti aceste conditii, atunci va puteti candida pentru alegerea reprezentantului elevilor în consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ.
Buna ziua .

Am primit mustrare scrisa anul trecut , urmata de scaderea mediei la purtare , In prezent este contestata si astept solutia MECS .

Deci se poate anula sanctiunea , da' poate control va fi efectuat dupa alegerea reprezentantului elevilor in consiliul de administratie .

Daca se anuleaza sanctiunea, atunci puteti candida.
Pai si daca , pana in momentul cand se vor face alegerile , nu vor sosi in control ( desi ar trebuii ) , imi pot depune canditatura ? In situatia in care as devenii reperzentantul elevilor in consiliul de administratie si sanctiunea nu s-ar anula , as putea fi declarat in acel moment incomplatibil sau ?
Nu va puteti depune candidatura, intrucat figurati cu sanctiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni ale elevilor scoalavalearosie scoalavalearosie Buna seara va rog daca se poate sa ne informati cu privire la urmatoarea problema ;se poate scade nota la purtare unui elev daca acesta este cercetat penal ... (vezi toată discuția)
Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant - sanctionare disciplinara elevi Bestparents Bestparents Sancţiunile aplicate elevilor din învăţământul preuniversitar sunt stabilite de art. 118 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a unit. de înv. ... (vezi toată discuția)
Exmatricularea unui elev adrian10 adrian10 un elev a fost exmatriculat din pricina absentelor Regulamentul de functionare a institutiilor de invatamant prevede ca decizia de exmatriculare se comunica ... (vezi toată discuția)