avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Curatare turturi bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Curatare turturi bloc

Buna ziua,

Se apropie sezonul rece si, ca in fiecare an, avem dispute legate de cine are raspunderea si obligatia de a da jos turturii.
Ca date informative, sunt aprox 50 de blocuri cu cate 6-8 etaje, acoperisul este inclinat iar accesul pe el se poate face exclusiv prin casa unuia din proprietari.
Distanta de la cel mai apropiat balcon pana la acoperis si zona unde se formeaza turturii este de aprox 3m, fiind destul de periculos a face o astfel de operatiune pe timp de iarna+balcon deschis.
Prin urmare, a cui este responsabilitatea de a inlatura aceste pericole, conform caror legi si ce recomandati (bazat pe lege)?
Nu dorim sa fugim de responsabilitati in calitate de proprietari, dar ma gandesc ca nici nu putem arunca total responsabilitatea in sarcina administratorului (firma de administrare).

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:23, 24 Septembrie 2015
Ridicati un pic privirea si cititi mesajul postat ceva mai sus. Am sugerat o solutie moderna, fara "pagube materiale si pierderi de vieti omenesti".
avem acel sistem de degivrare pe streasina si burlanele de scurgere, avem si parazapezi (probabil nu cele mai performante), dar tot se formeaza turturii.
Daca aveti burlane scurgere verificati atent piesele de legatura intre burlane ,care daca nu sunt corect fixate permit scurgerea apei si respectiv formarea turturilor
Teoretic daca aveti instalat sistem degivrare acesta ar trebui sa asigure eficienta pentru care a fost montat si daca functioneaza in limitele tehnice ar trebui sa nu mai permita formarea turturilor
Verificati prin persoana specializata atat imbinarile dintre burlane cat mai ales corecta functionare a sistemului de degivrare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitate legala pt. turturi/gheata cazuta de pe acoperisul blocului calinn_g calinn_g Buna ziua. Astazi a cazut de la un burlan de pe acoperisul blocului in care locuiesc - la ultimul etaj, 8 - un turture, o bucata de gheata, care din nefericire ... (vezi toată discuția)
Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)