Fiica mea cu grad de handicap grav congenital permanent , varsta 18 ani, a fost incadrata corect in grad invaliditate 1 litera c(boala obisnuita) ? In conditiile in care nu va putea munci vreodata, iar Casa de Pensii a refuzat sa incheie un contract cu fiica mea, poate primi pensie de invaliditate? Fata e nedeplasabila, in pampers, are 340 lei indemnizatie de handicap .Ea are o boala genetica rara.
Multumesc pentru raspuns ! In conditiile in care la data implinirii varstei de 18 ani, o persoana are deja invaliditate gradul 1 si este in incapacitate de a munci, iar Casa de Pensii refuza sa incheie un contract cu aceasta persoana, desi cu cateva luni in de zile in urma incheia contracte cu aceste persoane , cum se poate numi acest refuz ? Si ce as putea face in astfel de situatie ? Indemnizatia de handicap pentru un adult imobilizat la pat, in pampers, este de fix 340 lei !
Desigur, voi reveni cu raspunsul, in lege trebuia specificat unde se incadreaza cei care devenind adulti, au imposibilitate de a munci, aici nu este vorba de nimic fortat sau ilegal,cei ce se nasc cu boli rare si probabil ministerul ar trebui sa-si merite denumirea de ,,ministerul solidaritatii sociale ". Nu mai punem in discutie ca cei napastuiti de soarta, nu sunt informati referitor la acest aspect, al unei pensii cand devin adulti , si isi duc umila existenta ascunsi si marginalizati ! Multumesc pentru raspuns si bunavointa !
Fiica mea nu este deplasabila ! Are certificat de handicap grav permanent cu insotitor , pe care e trecut CONGENITAL, si de la comisia medicala de contestatii decizie medicala grad 1 de invaliditate cu insotitor, litera c), si pe acesta scrie data aparitiei invaliditatii: data nasterii...