Fiica mea cu grad de handicap grav congenital permanent , varsta 18 ani, a fost incadrata corect in grad invaliditate 1 litera c(boala obisnuita) ? In conditiile in care nu va putea munci vreodata, iar Casa de Pensii a refuzat sa incheie un contract cu fiica mea, poate primi pensie de invaliditate? Fata e nedeplasabila, in pampers, are 340 lei indemnizatie de handicap .Ea are o boala genetica rara.
D-nul Tudor Valeriu , se pot pensiona unele persoane conform legii 263/2010, art 68 litera b...fara a contrubui cu nici un leu la fondul de pensii, de aceea am scris de cei cu schizofrenie,boala mimata usor de unele persoane ,, cu relatii ", aici trebuiau incluse cazuri rare congenitale...intr-adevar, nu cunosc legea multe persoane , probabil doar cei ,,cu pile", eu am cautat raspunsuri si m-am informat, cred ca singura varianta ramane Tribunalul,deoarece cei cu boli rare nu sunt in tabel, iar acestea nu sunt ,,boli obisnuite" conform art lit c), scuze daca am repetat !
1. Va inteleg foarte bine dar chiar daca fiica dvs. se incadreaza la art.68(1), lit.b) nu se incadreaza la:
Art. 73
Persoanele care si-au pierdut capacitatea de munca din cauza unor boli obisnuite sau a unor accidente care nu au legatura cu munca beneficiaza de pensie de invaliditate, daca au realizat, in conditiile legii, stagiu de cotizare.
2. Dar fiica dvs. nu are nici o zi de stagiu de cotizare si de aceea trebuie sa vedem cum poate incheia contractul de asigurare sociala cu Casa de Pensii.
3. Aveti putina rabdare sa primiti raspunsul de la CNPP sa vedem ce punct de vedere au.
buna doamna si domu tudor nu era vb sa va luminez dar va intreb dumneavoastra sunteti persoana cu handicap , ati fost la vreo comisie sa vedeti ce se intampla eu am fost si m-am lovit de acea rautate de care doamna zice de acea zicea ca va stau la dispozitie sa va dau ajutor nu alceva nu vreau sa ma dau mare sau nu stiu ce dar exact cum doamna zicea ca nu stie ca se poate lua si pensie si handicap daca nu intalnea pe cineva sai explice , ii ziceati ca fica ei nu poate munci nu aveti dreptate sau dar partial aveti, ok are un certificat de la comisia de expertiza medicala care e egal cu zero , acel certificat e valabil doar la casa de pensi in alta parte nu este folosit nici un medic no poate impiedica sa munceasca atat timp cat boala nu e mintala.
pt mama fetei daca certificatu e emis pt un an pana vine raspunsu si cine stie ce va raspund eu zic sa lasati sa treca anu apoi nu va mai prezentati la comisie cea ce inseamna ca nu mai exista nici un certificat de incapacitate de munca si atunci cum a zis mergeti la un patron si il rugati sa o angajeze pe fata o luna ca se poate si totul e legal fara ca domnu tusor sa zica ca va dau sperante si va indemn la ilegalitati , si apoi mergeti iar la comisie unde trebuie sa va elibereze alt certificat si apoi depuneti dosaru la casa de pensi si sa rezolvat problema .
sper sa nu blocheze mesaju si sal vedeti doamna cu sfatu meu
Fiica mea cu grad de handicap grav congenital permanent , varsta 18 ani, a fost incadrata corect in grad invaliditate 1 litera c(boala obisnuita) ? In conditiile in care nu va putea munci vreodata...,
1. De unde ati sos dvs. ca poate munci?
2. Asteptati si dvs. sa vina raspunsul de la CNPP si mai discutam pe urma.