avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie invaliditate

Fiica mea cu grad de handicap grav congenital permanent , varsta 18 ani, a fost incadrata corect in grad invaliditate 1 litera c(boala obisnuita) ? In conditiile in care nu va putea munci vreodata, iar Casa de Pensii a refuzat sa incheie un contract cu fiica mea, poate primi pensie de invaliditate? Fata e nedeplasabila, in pampers, are 340 lei indemnizatie de handicap .Ea are o boala genetica rara.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2015
andreeaviviana, utilizator
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 12:22, 4 Octombrie 2015
Astept raspunsul CNPP, il voi nota aici apoi !
buna treba dumneavostra asteptati si raspunsu dar pana vine dureaza asta e decizia dumneavoastra eu va recomand sa faceti angajarea pt acea luna la un patron nu conteaza decizia acea medicala atata timp cat nu ai si un dosar depus la casa de pensi ca sa primeasac pensie nu va afecteaza cu nimica si recomandarea vine de la cineva care e plimbat la casa de pensi de 1 an de zile si daca nu rezolv nici saptamana viitoare am sa dau casa in judecata ca pe raspunsurile lor sa astept man saturat . Sanatate multa fetei
Interventie moderator:
:rtfm:
negru daniel

1. Situatia dvs. personala nu se potriveste cu aceea a initiatorului acestui topic asa ca nici solutiile nu sunt identice.

2. - Dvs. indemnati la o incalcare a legii.
- Persoana respectiva nu va putea fi angajata cu contract individual de munca si din cauza faptului ca nu va primi avizul medicului de medicina muncii care deserveste pe angajator.

3. Va recomand sa continuati cu sfaturile daca aveti solutii legale!
buna seara , era ilegal daca doamna primea pensie dar atat timp cat doamna nu primeste pennsie acel certificat nu are nici o valoara , ca daca avea valoare atunci dansa primea pensie , iar daca fata dansei nu are cel putin probleme mintale e si mai bine , ori ce patron cu suflet o poate angaja in privat ca nare nici o treaba ca daca fata vrea sa munceasca zic asta in ghilemele de rigoare acea hartie nare nici o valoare nu o poate impiedica nimeni sa munceasca , iam dat o recomandara daca face ce am zis ok daca nu asta e astepat raspunsu acela care sunt sigur ca va veni tarziu si nu va fi ok, o seara buna.
1. Initiatoarea topicului spune ca fata ei nu poate munci, sta la pat, are handicap grav.

2. - Asa ca va recomand sa incetati cu sfaturile pe care le dati si prin care propuneti numai solutii ilegale!
- Am lasat raspunsurile dvs. de pana acum ca sa vad pana unde mergeti dar de acum inainte o sa vi le sterg daca nu aveti si o baza legala in spatele lor.
- Nu este frumos si nu este corect sa dati sperante desarte unui om aflat in suferinta.

3. Solutia propusa de mine, de a sesiza CNPP pentru a incheia un contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii, este solutia legala.

Alte discuții în legătură

Reducerea varstei standard de pensionare pentru persoanele incadrate in grad de handicap micaha micaha Buna ziua, Ma numesc M.C. Am varsta de 57 de ani si o vechime neintrerupta in munca de 35 de ani (in invatamant - profesoara). Am o boala congenitala: ... (vezi toată discuția)
Daca am grad de handicap 1 grav. pot lua si pensie de invalid? bogdiani bogdiani buna ziua stimati avocati.in primul rand tot respectul pentru munca care o faceti.as vrea sa ma ajutati si pe mine.sa imi da-ti niste sfaturi bune... despre ... (vezi toată discuția)
Noua limita de pensionare a persoanelor cu handicap accentuat (grad. ii) florina2769 florina2769 Am 43 de ani,15 ani lucrati si as dori sa stiu daca ma pot pensiona dupa noua lege data la sfarsitul anului 2012\\inceputul anului 2013.Nu stiu exact daca a ... (vezi toată discuția)