filipstelian a scris:
Pentru acest gen de infractiuni,legiuitorul a avut in vedere apararea drepturilor ,libertatilor si nu in ultimul rind siguranta cetateanului. De aceia apreciez ca instantele trebuiesc sa fie foarte drastice cu acesti infractori,iar clementa nu are ce cauta...
Si in situatia prezentata apreciez justa si temeinica masura...,am in vedere ca la fapta au participat mai multe persoane...
Da...
ba io propun sa-i pedepsim ca-n "Mizerabilii"!
Desii se uita ca unul din scopurile principale ale pedepsei este "reeducarea" iar reeducarea se face mai putin in inchisoare. Iar reeducarea trebuie sa primeze atunci cand e vorba de un infractor aflat la prima fapta si ca re are doar 18 ani!
Nu context periculozitatea faptei, insa la individualizarea trebuie sa se tina totusi seama de pericolul social concret al faptei, precum si de periculozitatea faptuitorului...
Iar in cazul de fata am serioase indoieli ca el este atat de periculos incat sa-l bagi pentru 7 ani in spatele gratiilor!
Nici nu mai amintesc faptul ca judecatorii nostrii sunt "zmei" atunci cand e vorba de un nenorocit ca cel de fata, iar in cazul unuia care are "spatele" asigurat gasesc toate circumstantele atenuante posibile!
Eu repet ca pedeapsa este mult prea mare, si ca ar fi existat sanse reale de reducere in caile de atac!