avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contabilitate asociatie de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contabilitate asociatie de propietari

procesul verbal semnat de presedinte prin care scot bani din fondul de penalizari se poate considerea , act justicativ in contabilitate ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:41, 1 Octombrie 2015
timpuriu a scris:
procesul verbal semnat de presedinte prin care scot bani din fondul de penalizari se poate considerea , act justicativ in contabilitate ?

Am reluat si-am subliniat, in speranta ca se va intelege.
In baza unui proces verbal nu se scot bani din nici un fond.
Se poate ca in baza unui proces verbal, a unei decizii a comitetului consemnata intr-un PV, sa se transfere sume din fondul de penalizari in cel de reparatii, sa se repartizeze o cheltuiala si sa se scada scriptic din fond... dar, repet, banii efectiv, banii ce fosnesc sau zangane nu se scot in baza unui PV ci in baza unor instrumente de plata asa cum prevede legislatia: chitanta, bon fiscal, dispozitie de plata...
Nici macar in baza unei facturi nu se scot bani din asociatie si cu atat mai putin in baza unui proces verbal. Factura este o obligatie iar stingerea obligatiei se face cu ajutorul chitantei ce insoteste factura sau se intocmeste ulterior.
Iar cei care vor sa insele, sa sustraga anumite sume de bani, fiti siguri ca stiu cum sa o faca. Iar daca nu stiu e cu atat mai bine pentru cei nedreptatiti deoarece pot fi usor depistati la cel mai simplu control din asociatie ori din afara asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie locatari/proprietari facturi bur3bista bur3bista Buna seara, Am o nedumerire si am gasit multe raspunsuri contradictorii asa ca scriu aici. Va rog puteti sa imi spuneti daca o Asociatie de ... (vezi toată discuția)
scadere reparatii efectuate Dimian1234 Dimian1234 Subiect: Scadere reparatii efectuate Buna ziua ! As dori o lamurire asupra urmatorului aspect : In cadrul unei asociatii de proprietari se efectueaza o ... (vezi toată discuția)
Zilieri ursulina ursulina Bună ziua! Sunt ad-tor de asociaţie. Am avut nevoie de cineva care să desfunde o coloană de evaluare apă pluvială. Am găsit un vecin care s-a oferit, a ... (vezi toată discuția)