avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirias nu vrea sa plece
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirias nu vrea sa plece

Buna ziua.detinem un apartament care a facut obiectul unui contract de inchiriere incheiat la anaf.Ulterior am fost nevoiti sa vindem apartamentul,chiriasul a fost de acord initial,apoi a refuzat sa plece.in prezent avem o confirmare printr un sms ca nu si a platit chiria pe trei luni.exista vreo posibilitate sa l evacuam?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 23:58, 18 Ianuarie 2017
Raspunsul este conditionat de clauzele contractual asumate
Daca in contractul de locatiune ati prevazut clauza de reziliere ca urmare a neachitarii locatarului a obligatiilor asumate-respectiv neplata c/v chirie/intretinere,aveti dreptul sa notificati oficial locatarul pentru rezilierea contractului cu consecinta eliberarii spatiului-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Evacuarea se poate cere printr-o cerere in instanta. Spuneti ca detineti apartamentul, apoi spuneti ca l-ati vandut. Daca ati vandut apartamentul, nu mai aveti calitatea sa cereti evacuarea. Aceasta trebuie ceruta de noul proprietar.
Actele nu s au incheiat, saptamana aceasta le vom semna.
Cumpărătorul trebuie să respecte locațiunea, dar trebuie informat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu chiriașul Busuioc Ovidiu Busuioc Ovidiu Am o garsoniera inchiriata cu contract inregistrat la a.n.a.f.,ne mobilata. Chiriasul si-a cumparat mobila,intre timp a aparut egrasie in garsoniera. Chiriasul ... (vezi toată discuția)
Am un chiriaș care nu plătește chiria la timp, întârzie plata utilităților, a adus animale în casă, copiii lui au mâzgălit pereții... ce pot face ca să îl dau afară? Costin1212 Costin1212 Buna ziua! Sunt proprietar si am un chirias care nu plateste chiria la timp, intarzie cu plata utilitatilor, a adus animale in casa desi i-am spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere mic57 mic57 Am mostenit un apartament pe care vreau sa-l inchiriez; contractul de inchiriere va fi incheiat pe o perioada de un an si va fi inregistrat la ANAF. In ... (vezi toată discuția)