avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Chirias rau-platnic
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Chirias rau-platnic

Buna ziua, va rog mult ajutati-ma cu un sfat. Am un spatiu pe firma inchiriat catre o alta firma. In fiecare luna amana si amana plata si este chiar nervos cand il intreb cand plateste desi factura are depasita data scadenta conform contractului de 10, 15 uneori chiar 30 de zile.
Luna aceasta l-am anuntat ca daca tot nu reuseste sa respecte termenele contractuale noi suntem de acord cu incetarea contractului cu acordul partilor cu incepere imediata fara sa ii cer preaviz. Tot el s-a suparat si ne-a anuntat clar ca nu are de gand sa paraseasca spatiul si nici sa achite chiria.
In contractul nostru exista o clauza care suna asa: prezentul contract se desfiinteaza de drept, fara somatie si fara punere in intarziere, daca in termen de 30 de zile de la data scadentei platii chiriei Locatarul nu a efectuat in mod valabil plata datorata"
Ce pot face? Ce poate el face(sa imi faca rau)?
Ideea e ca este evident ca nu poate sau nu vrea sa sustina aceasta afacere. Eu am ca unica activitate inchirierea acestor spatii. Deci nu pot sa imi permit sa astept la nesfarsit, sa imi plateasca cand si cat poate.
Care sunt procedurile de a-l scoate din spatiu?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
O zi buna
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:46, 16 Iunie 2018
Mergeti cu actele la avocat pentru examinare.
Pare sa fie necesara o actiune in evacuare.
Contactati un av ,il notificati sa paraseasca spatiul si in caz contrar il evacuati dupa obtinerea unei hotarari in instanta
Notificati oficial chiriasul cu obligatia respectarii clasuzelor contractual asumate-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca staruie sa nu achite obligatiile in termenul stabilit contactati executor judecatoresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu chiriașul Busuioc Ovidiu Busuioc Ovidiu Am o garsoniera inchiriata cu contract inregistrat la a.n.a.f.,ne mobilata. Chiriasul si-a cumparat mobila,intre timp a aparut egrasie in garsoniera. Chiriasul ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere mic57 mic57 Am mostenit un apartament pe care vreau sa-l inchiriez; contractul de inchiriere va fi incheiat pe o perioada de un an si va fi inregistrat la ANAF. In ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias oana1999 oana1999 Buna ziua, din luna ianuarie 2019 am inchiriat unui domn apartamentul meu pe un an, dar nu a platit chiria pe luna martie, nici intretinerea din luna ... (vezi toată discuția)