avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Norme de respectat privind protectia mediului de catre ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Norme de respectat privind protectia mediului de catre un magazin

Buna ziua,

in cazul unui magazin aflat intr-o comunitate rurala (desi nu are mare importatanta, decat ca si colectare selectiva a gunoiului de catre operatorul zonal) care sunt normele pe care trebuie sa le respecte? Stiu ca pubele separate pentru deseuri plastic, metal, menajer; contract cu firma de ridare a deseurilor in mod selectiv... dar care ar mai fi? Care ar fi actul normativ care reglementeaza aceste aspecte?
Cel mai recent răspuns: Waste Management and Services , Consultant protectia mediului 11:36, 6 Februarie 2016
Este vorba de Legea nr. 132/ 2010. Gasiti aici un ghid care va poate fi util:
[ link extern ]
Legea 132/ 2010 se refera la colectarea selectiva a deseurilor in institutiile statului (primarii, prefecturi etc).
Pentru un magazin, adica un operator economic privat, aveti obligatii in domeniul gestionarii deseurilor conform Legii 211/ 2011 (fise de evidenta a gestiunii deseurilor, persoana desemnata, diverse raportari in functie de caracteristicile individuale ale fiecarui operator, posibil Fond de mediu daca aduceti marfa din afara tarii).
Buna ziua,

Pe langa Legea 211/2011 ar fi util sa verificati si Legea 249/2015 care reglementeaza gestiunea ambalajelor si a deseurilor de ambalaje. Din activitatea dumneavoastra rezulta predominant deseuri de ambalaje provenite de la ambalajele secundare (folii de la baxuri, cutii de carton, paleti, navete, etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paleti lemn - ambalaj reutilizabil? ditri ditri Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs pentru a lamuri situatia sistemului de declarare a deseurilor de ambalaje conform legii 249/2015. Firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)
Ambalaje - legea 249/2015 irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Am cateva nelamuriri referitore la ambalaje, respectiv legea 249/2015. Folia de polietilena (stretch) si coltarele de carton care se pun in ... (vezi toată discuția)
Legea 132/2010 alinaeliza alinaeliza buna ziua,, va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca ong-urile de utilitate publica trebuie sa se supuna noii legi 132/2010. (vezi toată discuția)