avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Protectie Identitate doar contra cost
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Protectie Identitate doar contra cost

Detin un domeniu de internet inregistrat la o firma din Romania.
La prelungirea pe un an am avut surpriza sa mi se faca factura proforma in care am avut neplacuta surpriza sa vad pe langa abonamentul de 8 euro pentru domeniu si o taxa de 3 euro pentru Protectie Identitate.
Pentru cine nu stie, cand Protectie Identitate este activata, datele personale ale detinatorului domeniului nu vor apare pe internet cand cineva da whois pe domeniu.
Numai ca acum intervine "Legea 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice" care interzice total publicarea datelor cu caracter personal fara acceptul persoanei respective. Acum daca legea prevede aceasta obligatie a operatorilor de date cum este posibil ca toate firmele de hosting din Romania sa spuna: "Stiti, noi va protejam identitatea dar contra cost." Asta de fapt suna asa "Daca nu platiti, va publicam datele personale pe internet, facem afise si punem pe toti stalpii, facem banere"
Cum este posibil sa avem o lege in Romania care prevede in acest sens amenzi de la zeci pana la sute de milioane, iar mii de firme de hosting din Romania sa nu dea nici doi bani pe lege? Aici nu vorbim ca e vorba de 3 euro, e o suma infima, dar aici e vorba de un principiu, de respectarea legii.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2015
bizman, utilizator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:01, 5 Octombrie 2015
Astazi am primit raspuns la petitia adresata catre ICANN din care reproduc esentialul:
"Registrar may charge a fee to registrant for WHOIS privacy or proxy services, this is determined by the Registrar and not by ICANN."
Deci ICANN spune negru pe alb ca ei nu solicita nici o taxa pentru Privacy Protection ci tocmai firmele de hosting la care ne-am inregistrat solicita aceasta taxa.
De asemenea in raspunsul ICANN mai exista o fraza ambigua tare in traducerea google, poate reuseste cineva sa traduca: "Registries or registrars in countries where privacy laws prohibit the collection and publishing of personal data are not required to break those laws to satisfy WHOIS. Instead, they are eligible to apply to ICANN for a WHOIS waiver."
Va adresati celui care l-a cumparat si care banuiesc ca vi-l si gazduieste. Cand se cumpara un domeniu trebuie cumparat personal sau prin intermediar dar in nume personal (sau firma) la rotld.ro, altfel riscati sa cumparati ceva ce in final nu va apartine de fapt si respectivii va pot taia macaroana oricand. Multe firme atrag clientii ocupandu-se si de cumpararea domeniilor pe care apoi le "vand" in rate, iar la final tot nu esti detinatorul si daca vrei sa pleci trebuie sa rascumperi si domeniul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul asupra unui domeniu rezervat Bogdan V Bogdan V Buna ziua, Daca firma are un domeniu www rezervat pe un an de zile prin plata facturii catre firma de hosting, este posibil ca o firma straina, din China de ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva rackem97 rackem97 Buna ziua, Clauze abuzive - https://ec.europa.eu/consumers/odr/reso ... ses_en.pdf În anul 2014, am înregistrat un domeniu printr-o companie terta, ... (vezi toată discuția)
Dreptul de folosire al domeniului Bogdan V Bogdan V Buna ziua, Daca firma are un domeniu www rezervat pe un an de zile prin plata facturii catre firma de hosting, este posibil ca o firma straina, din China de ... (vezi toată discuția)