avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Ce institutie a statului pregateste populatia pentru a ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Ce institutie a statului pregateste populatia pentru a respecta legile. Cine ne informeaza (ca institutie ) legal si sigur cand avem intrebari despre legislatie

Am trimis o cerere catre csm1909.ro cu intrebari despre legile tarii si ce legi se alica in anumite situatii. Am primit un raspuns cum ca CSM nu sokutioneaza acese probleme. Cerinta era sa imi specifice legile care se aplica nu sa solutioneze cazrile prezentate. Intrebarea este ce institutie imi poate raspunde legal (oficial) la intrebari despre legislatia tarii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dobomi , utilizator 11:03, 8 Octombrie 2015
Buna ziua,
Va poate lamuri un avocat.
Instantele aplica legi iar CSM sau instantele nu dau consultanta juridica.
Va puteti adresa si deputatului si senatorului din zona dumneavoastra de domiciliu, ei fiind cei care adopta legi.=D>
Multumesc dar dumneavoastra in cazuri noi de legi, cunoasteti orice modificare si stiti in orice clipa ca nu faceti o ilegalitate ? Cum sa previn o ilegalitate daca nu cunosc legile. Cum pot fi corect daca nu ni se prezinta modifcarile legale sau noile legi. Sa va dau un exemplu simplu. Daca eu iau un mar care se afla in afara gardului unei proprietati, se considera furt ? Daca nu as sti ca este legal sa iau si nu as avea ce sa mananc sau imi este pofta, ce as face (sun la 112 sau chem politia sa imi spuna daca este legal :) ). Poate stiti de perventie. Care este preventia in cazul institutiilor legislative?
Art.79 alin. 1 din Constitutia Romaniei : Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. El ţine evidenţa oficială a legislaţiei României.

Prin urmare, puteti sa va adresati si Consiliului Legislativ, email: relatii.publice@clr.ro
Multumesc. Accept raspunsul si clarificarile. Nu stiam :) .De la CSM relatii publice nici atat nu am primit, doar in afara subiectului si fara pic de ajutor (redirectionare) catre institutiile abilitate.
Consiliul Legislativ nu acorda consultanta juridica. A se vedea aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
Dobomi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilierul primarului cu atributii de achizitii un cetatean un cetatean Buna ziua,intr-o primarie dl primar a luat atributiile de la un functionar public la financiar-contabil si i le a dat consilierului sau personal.Este legal asa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt angajata intr-o primarie ca personal contractual ... Florentina Ioana Andrea Florentina Ioana Andrea Buna ziua! Sunt angajata intr-o primarie ca personal contractual si as dori sa stiu cum se procedeaza pentru transformarea postului in functionar ... (vezi toată discuția)
Refuz de a raspunde la o petitie de catre csm db03uie db03uie Am formulat doua petitii catre CSM privitor la modul in care au fost solutionate doua dosare, unul de catre parchet si altul de catre o instanta de judecata si ... (vezi toată discuția)