avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot fi acuzat de violare de domiciliu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot fi acuzat de violare de domiciliu?

Daca am patruns in curtea si in casa unde locuieste o fosta prietena,fara ca ea sa fie acasa,pentru a-mi recupera niste bunuri personale,pot fi acuzat de aceasta de violare de domiciliu sau altceva de genul?Mentionez ca acea proprietate nu ii apartine si nu are nici mutatie acolo.Locuieste acolo fara acte.In acte locuieste in alt loc.Casa este a unei matusi care e plecata din tara.Ma poate acuza ea de ceva sau doar proprietarul casei?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 13:04, 17 Iulie 2009
Textul de legea, respectiv art. 195, alin 1, se refera la patrunderea intr-o locuinta, incaprere, dependinta sau loc imprejmuit tinand de aceasta fara consimtamantul persoanei care le foloseste. Deci , pentru savarsirea infractiunii de violare de domiciliu palngerea o poate depune si un posesor sau detentor precar ( un chirias ) , si nu doar proprietarul. In plus , in opinia mea, daca prietena dvs. isi propune, va mai poate acuza si de furt, daca intamplator detineati si ceva bunuri comune si le-ati luat cu intentia de a vi le insusi .
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2009
ContSters47264, utilizator
Daca fosta prietena doreste poate si are temei legal sa faca o plangere prelabila privind savarsirea infractiunii de violare de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu Matist Matist Buna ziua. Am si eu o intrebare: in cazul unei livezi care este inconjurat,este in proprietatea mea , patrunde cineva fara consintamantul meu - aceasta ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu ? jzs jzs Cineva a facut cateva fotografii a interiorului unei constructii fara stirea posesorului sau proprietarului. Constituie aceasta fapta violare de ... (vezi toată discuția)
Incalcarea domeniului privat bloomkira bloomkira buna ziua! Locuiesc in casa mamei mele pt ca aceasta nu este in tara si acolo am si domiciliul,problema este ca in timp ce eu eram la un examen o persoana a ... (vezi toată discuția)