avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este posibil ca un procuror să se sesizeze DIN OFICIU ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este posibil ca un procuror să se sesizeze DIN OFICIU pentru o infracțiune de loviri și alte violențe?

Este posibil ca un procuror sa se sesizeze DIN OFICIU pentu o infractiune de loviri si alte violente ???? Nu este de natura acestei infractiuni ca actiunea penala sa fie pusa in miscare doar la PLANGEREA PENALA a partii interesate, respectiv a partii vatamate ? Daca intr-un caz de loviri si alte violente, spitalul anunta parchetul, iar parchetul se autosesizeaza, acest lucru poat efi catalogat ca o SESIZARE DIN OFICIU ? Nu vine cap in cap cu prevederile art. 193 NCP care dispun ca raspunderea penala este atrasa doar la plangerea prealabila a victimei ??
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: amazoanna1 , utilizator 13:49, 16 August 2018
Multumesc. Probabil ca este vorba relatiile sociale, ca valori ocrotite. Intr.un caz concret, lovirile au fost intentionate, insa rezultatul mai grav (punerea in primejdie) s.a produs din culpa. Mai mult, faptuitorul a incercat sa salveze victima, care lesinase, insa, loviturile care au provocat caderea victimei cu capul de asfalt, au condus ulterior la efectuarea unei interventii chirurgicale. Astfel, urmarirea se efectueaza din oficiu, nu poate interveni impacarea, practic daca nu se poate schimba incadrarea juridica, condamnarea este sigura. Multumesc frumos.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Se poate. Nu poate interveni impacarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii penale sau impacarea partilor ? cezarad cezarad Am o intrebare. Intr-un dosar, o persoana a fost atacata de mai multi indivizi si batuta. Incadrarea juridica - loviri si alte violente, art. 193 NCP ;i ... (vezi toată discuția)
Controverse privind impacarea părților în procesul penal cezarad cezarad Am 2 întrebări legate de chestiune: 1. care este diferența între RETRAGEREA PLÂNGERII PREALABILE (art. 158 NCP) și ÎMPĂCAREA PĂRȚILOR (art. 159 NCP) ... (vezi toată discuția)
Infractiuni in codul penal vldstf vldstf va rog sa-mi comunicati si mie urmatoarele : - care sunt infractiunile pentru care trebuie plangere prealabila si care este diferenta intre retragerea ... (vezi toată discuția)