avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Locuri de parcare pentru persoane cu handicap
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Locuri de parcare pentru persoane cu handicap

Buna ziua,
Lamuriti-ma va rog si spuneti-mi daca exista o lege care sa interzica persoanei cu handicap (eu) sa parcheze alt vehicul (cu alt nr de inmatriculare) pe locul pe care il poseda (special amenajat si marcat) la doimiciliul de resedinta decat cel care este inscriptionat pe pancarta care marcheaza acest loc?!

Mentionez ca am citit HCL Ploiesti 228/2006 si nu este specificat acest fapt nicaieri!!!
Singura referire la parcarea pe locuri pentru persoane cu dizabilitati se face la Cap. 13 alin. 2 pct. 1:

"Constituie contraventie si se sanctioneazã cu amendã contraventionalã si, dupã caz, ridicarea sau blocarea autovehiculelor, cu plata contravalorii prestatiei efectuate, urmãtoarele fapte:

- 700 – 1.200 lei – pentru persoane fizice

- 900 – 1.500 lei pentru persoane juridice

1. Oprirea si stationarea autovehiculelor pe locurile de parcare rezervate pentru diferite activitãti pentru persoanele cu handicap, marcate si semnalizate corespunzãtor"

Multumesc anticipat!!!
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
anonymuslex, utilizator
Cel mai recent răspuns: anonymuslex , utilizator 11:22, 21 Septembrie 2018
Exista dispozitie in vigoare care prevede ca locurile de parcare special amenajate si insemnate pentru a fi utilizate de catre persoane cu dizabilitati sa fie ocupate de catre vehicule care detin cardul special eliberat persoanelor cu dizabilitati
Din precizarile dv nu rezulta daca persoana cu dizabilitati detine mai multe vehicule dintre care unul este parcat in locul special amenajat
Imi puteti spune numarul dispozitiei respective sa o pot citi cap-coada?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare pt persoane cu handicap Adryanbz Adryanbz Dacă locurile destinate persoanelor cu handicap sunt ocupate (intr-o parcare a primariei cu plata) , eu ca și persoană cu handicap am dreptul să parchez pe ... (vezi toată discuția)
Parcare pe loc rezervat handicapatilor nicuni nicuni Din cate am dedus din lege pe locurile inscriptionate cu semnul ptr handicapati au dreptul sa parcheze doar conducatorii auto care sunt posesorii unui document ... (vezi toată discuția)
Dețin un loc de parcare proprietate intr-un complex rezidențial. ... Lumy_mincu Lumy_mincu Dețin un loc de parcare proprietate intr-un complex rezidențial. Copilul are certificat și implicit legitimația pt handicap. Pot semnaliza acest loc ca ... (vezi toată discuția)