avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... jurist sau consilier juridic ?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

jurist sau consilier juridic ?

jurist e acelasi lucru cu consilier juridic?
Cel mai recent răspuns: Costel DRAGOMIR , Avocat 19:05, 6 Octombrie 2005
nu
Prin juristi se intelege ansamblul tuturor categoriilor profesionale si anume : magistrati , notari , avocati , consilieri juridici si mai nou executori judecatoresti .
In limbajul uzual de dinainte de 1989 din cadrul societatilor comerciale si mentinut ulterior dupa revolutie pentru necunoscatori jurist sau consilier juridic era si poate ca este si acum acelasi lucru .
In perioada 1955 - 1989 pentru a ajunge consilier juridic trebuiau parcurse urmatoarele etape :
-jurisconsult stagiar ;
-jurisconsult ;
-jurisconsult principal ;
- consilier juridic .
Dupa revolutie toti jurisconsultii s-au autonumit mai mult sau mai putin consilieri juridici desi decretul privind aceasta activitate a fost in vigoare pana in 2003 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic versus jurisconsult ContSters98540 ContSters98540 este vreo diferenta intr cele doua denumiri? Te numesti consilier juridic numai daca esti inscris in UCCJR si ai dat examenul pentru consilier juridic ... (vezi toată discuția)
Care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? meerceea meerceea Am o simpla intrebare...care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? exista vreo lege in care se stipuleaza?ms (vezi toată discuția)
Vechime ca jurisconsult Monica elena Monica elena am terminat facultatea de drept si lucrez de trei ani ca si jurist consult.nu stiu daca incadrarea mea este corecta.stiu ca dupa o perioada poti deveni avocat ... (vezi toată discuția)