avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare sau delegare de atributii ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare sau delegare de atributii ?

Nu sunt de acord cu mutarea mea in alt compartiment si i-am anuntat de acest lucru. Angajatorul imi modifica continutul muncii pe șest, dandu-mi ocazional alte atributii, sa tin locul altor colege cu alte atributii.............si sustine ca nu este nici o modificare a fisei de post, deci nu este necesara nici o hartie de notificare in acest sens. Este corect cum procedeaza ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:41, 17 August 2016
Vi s-a mai spus anterior ca :
Decizia unilaterala de modificare a c.i.m. se contesta in termen de 45 de zile de la data luarii la cunostinta de catre salariat de masura luata, potrivit art.211 lit.a din Legea 62/2011.

Contestati se va depune laTribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

In decizia respectiva,probabil ca, s-a stracurat o eroare materiala,in loc de 45 de zile s-a mentionat 5 zile.
Exista in contractul de munca, dupa numele partilor si inaintea locului de munca un punct numit "obiectul contractlui". Dupa modificarea atributiilor este complet altceva. In art.17 al Codului muncii acest punct "obiectul contractului" nu se regaseste dar scrie ca modificarile contractului de munca se refera la CEL PUTIN URMATOARELE ELEMENTE si urmeaza enumerarea.

In schimb lipsesc criterii de evaluare-art.17 litera e) si litera m) indicarea contractului colectiv din contractul de munca si cred ca erau obligatorii a fii cuprinse intrucat este intocmit ulterior anului 2003.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2016
angajatlastat, utilizator
1. Obiectul contractul il reprezinta prestarea muncii si plata salariului, conform art.10 C.mun.

2. Criteriile de evaluare se pot regasi si in regulamentul intern al angajatorului.
art.242 C.mun.
Regulamentul intern cuprinde cel putin urmatoarele categorii de dispozitii:
....
i) criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor.

3. Daca nu exista ccm aplicabil angajatorului atunci nu are ce sa se mentioneze la punctul referitor la "indicarea contractului colectiv din contractul de munca ".

4. Situatia dvs se incadreaza la :
art.17 C.mun.
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
....
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
...
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
....
angajatlastat a scris:

Constituie modificare a contractului de munca si introducerea a doar 2 atributii noi, care apartineau altei functii a colegului pe care il inocuiesc si apartin si in continuare altei functii-a colegului de pe alta tura ?

Din cele scrise mai sus rezulta ca s-a schimbat felul muncii? As vrea sa fiu sigur cand atac decizia in tribunal, sa am sanse mari decastig in instanta.
NImeni nu poate sa va spuna care sunt sansele dvs intr-un astfel de litigiu.

Vi s-a adaugat doar doua atributii sau " despre schimbarea completa a tuturor sarcinilor, sarcini care erau atribuite altui angajat cu alt fel al muncii" ?

Alte discuții în legătură

Fisa postului Crisciobanu Crisciobanu Dacă mi sa făcut o alta fisa a postului la același loc de munca și au mai adăugat atribuții în plus fata de cele din fisa veche și nu am semnat-o ... (vezi toată discuția)
Modificare sarcini de serviciu in fisa postului vmirela28 vmirela28 Buna ziua Sunt angajat functionar [b]contractual[/b] intr-o primarie si [u]fara acordul meu[/u] mi-a fost schimbata in totalitate fisa postului .Mentionez ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog ,o angajata si-a reluat activitatea din concediu crestere copil,personal contractual, conducerea are voie sa ii schimbe atributiile din fisa postului , ... (vezi toată discuția)