avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit neplata impozitului forfetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

neplata impozitului forfetar

Buna ziua.
Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, angajati , patrimoniu . Eu sunt asociat unic . De la 1 mai 2009, s-a introdus impozitul forfetar . Firma neavand activitate si neavand niciun venit niciodata, nu are cu ce plati acest impozit. Astfel ca m-am hotarat sa o dizolv si sa o radiez , dar la aceasta data are deja datorii catre stat, mai precis trebuie sa plateasca impozitul forfetar pe perioada 1 mai - 30 iunie 2009 . La radiere imi cere insa certificatul fiscal , fara de care nu se poate face radierea din cate am inteles eu . Pana la radierea firmei, am inteles ca obligatiile de plata ale firmei precum si penalitatile si dobanzile aferente acestor obligatii de plata , continua sa se perceapa si sa se adune .
Intrebarea mea este : Nu ar fi mai putin costisitoare declararea insolventei firmei de catre asociatul unic ? Am citit ca din momentul declararii insolventei , orice fel de datorie ( deci si impozitul forfetar) si penaliatati inceteaza . Este adevarat acest lucru ?
Declararea insolventei firmei este urmata de dizolvarea si radierea din oficiu a firmei ?
Costurile de dizolvare si radiere ale firmei sunt mai mari in cazul in care acestea se fac in mod voluntar, fata de cazul in care sunt facute dupa declararea insolventei ?
In cazul declararii insolventei e neaparat nevoie de vreo expertiza? Daca da cum poate firma sa faca o expertiza daca ea nu are din ce plati? ( Nu a avut si nu are venituri ci are datorii - impozitul forfetar)
Cum isi poate statul recupera datoriile ( impozitul forfetar si penalitatile la neplata acestuia ), daca firma nu le poate plati si administratorul nu este vinovat de acest lucru ( neplata s-a datorat incapacitatii de plata nu relei credinte) ? ce se intampla in acest caz? Se poate invoca raspunderea administratorului ?
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: avatarstuff , utilizator 14:33, 3 Noiembrie 2009
trope_doi a scris:

In alta dezordine de idei: din toamna cred ca nu se mai aplica acest impozit...

:offtopic: O... ce veste minunata! Sursa sigura, sau convingere de bun-simt?=D>:thumbup:
Si de ce tocmai ...de la toamna?
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2009
nucu$, utilizator
eugen05 a scris:

inca nu am inceput procedura de dizolvare-radiere
intrebarea mea este : ce se intampla in cazul in care reusesc sa dizolv firma dar nu reusesc sa platesc impozitul forfetar? mai pot sa fac radierea ?


Inceperea procedurii de radiere este necesara. Este momentul din care nu se mai percepe impozitul minim (forfetarul ma-sii cui l-a inventat, scuze, dar nu ma pot abtine).
nucu$
Informatie primita... ”pe surse” (foarte rar aceste informatii au fost eronate). Dar exista si logica... Un exemplu: S.C. infiintate cu ani in urma, care nu au avut activitate dar nu figurau cu ”activitate suspendata” trebuie sa plateasca acest impozit, dar nu si cele nou infiintate (care sunt scutite timp de un an)... Nu inteleg care ar fi fost diferenta intre cele vechi – daca respectivii administratori demarau o afacere anul acesta doar pt a... avea activitate pe firma – si cele nou infiintate, cand afacerea e abia la inceput si firma e nou-nouta.

Din toamna deoarece e al treilea semestru si luna aceasta vor realiza si guvernantii ca mare lucru n-au castigat cu introducerea acestui tip de impozit... Si tot in toamna sunt... alegeri... iar banii care s-au strans ii vor cheltui inainte de alegeri (sigur, nu pt campanie electorala!).
uff .. si eu care deja l-am platit !!#-o#-o

ma simt mai bine asa - am asigurat o pensie , doua sau cateva zile de vacanta pentru functionarii super.. stresati !::rtfm:
declarerea insolventei presupune plata taxei de timbru 120 lei si plata onorariului lichidatorului in rest aveti dreptate
- de la data deschiderii procedurii nu se mai adauga dobanzi , penalitati etc
- din cele relatate nu vi se poate atrage raspunderea personala patrimoniala

Alte discuții în legătură

Insolventa firma care nu a avut niciodata activitate eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, angajati ... (vezi toată discuția)
Insolventa firma care nu a avut niciodata activitate eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, ... (vezi toată discuția)
Radiere firma fara activitate cu impozit forfetar neplatit eugen05 eugen05 buna ziua, am o firma infiintata in 2006 care nu a functionat niciodata, la care sunt asociat unic . care sunt pasii de radiere a firmei , in cazul in care nu ... (vezi toată discuția)