avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare mijloc fix amortizat integral
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare mijloc fix amortizat integral

Buna ziua .Am pe firma o masina care este amortizata integral de 2 ani si vreau sa o vand unei persoane fizice. Pretul ei de achizitie a fost 52000 ron. Pretul de vanzare este de 1500 euro. Vreau sa stiu daca sunt obligata sa o vand cu o anumita suma si care sunt notele contabile ce trebuiesc facute.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: luciado , utilizator 20:13, 22 Octombrie 2015
Legea 31/1990:

Art. 1. - (1) În vederea desfăşurării de activităţi cu scop lucrativ, persoanele fizice şi persoanele juridice se pot asocia şi pot constitui societăţi cu personalitate juridică, cu respectarea dispoziţiilor prezentei legi.

Societatile exista ca sa aduca profit. Deci vanzarea trebuie facuta la un pret cat mai mare, dar nu mai mic decat pretul de piata. (ar trebui sa aveti oferte luate din piata ca sa puteti demonstra ca pretul este de piata, sau un raport de evaluare).

Nu am inteles exact la ce va refeiriti prin "casarea" din titlu, pt ca :

Norme Cod fiscal:

71^6. În aplicarea prevederilor art. 24 alin. (15) din Codul fiscal, cheltuielile înregistrate ca urmare a casării unui mijloc fix cu valoarea fiscală incomplet amortizată sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri impozabile.

Prin casarea unui mijloc fix se înţelege operaţia de scoatere din funcţiune a activului respectiv, urmată de dezmembrarea acestuia şi valorificarea părţilor componente rezultate, prin vânzare sau prin folosirea în activitatea curentă a contribuabilului.

Probabil masina nu a fost casata. Ci doar amortizata integral si atunci:

461 = 7583 (eventual si TVA 4427/4428)
213X = 281X
Multumesc pt raspuns . In titlu am scris din greseala "casat" in loc de "amortizat integral" dupa cum va-ti dat seama din continutul mesajului.
Am verificat site-urile de vanzari masini si ma incadrez in suma cu care vreau sa vand masina si bineanteles ca voi avea si profit .
O zi buna va doresc!
Ok. Am modificat titlul pentru a nu se crea confuzie.
Multumesc ! (modificati si nota de scoatere din gestiune a mijlocului fix)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din evidenta mijloc fix neamortizat integral consela consela Buna ziua, O societate detine un mj fix= cap tractor valoare de inregistrare ct 2133= 99000 lei Valoare neamortizata 31.03.2013=68000 lei In luna aprilie ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism lorena2710 lorena2710 buna ziua, am si eu nevoie de ajutor. am o soc care a achizitionat un autoturism in 2008 cu o valoare de 70000lei , iar acum as dori sa -l vand unei ... (vezi toată discuția)
Amortizare manolacheflorentina manolacheflorentina achizitionez mijloc fix=30000lei amortizez din el= 5000lei vreau sa-l vand doar cu 10000 intrebarea mea este: sunt obligata sa-l vand cu 25000 lei ? ce ... (vezi toată discuția)