avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chitanta sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chitanta sub semnatura privata

Buna ziua. Am imprumutat de la o persoana o suma de bani(mai precis 35.000 ron) si am semnat o chitanta sub semnatura privata in care ma oblig ca pana la sfarsitul anului sa-i returnez suma imprumutata.
Ce se intampla daca nu ii pot returna aceasta suma in totalitate? Ce valoare are in instanta aceasta chitanta sub semnatura privata? Imi poate pune ipoteca de rang 1 sau 2 pe apartament?
Va rog spuneti-mi ce pot face si cum se poate solutiona aceasta problema ca pe cale amiabila nu se poate.Ce pot face in acest caz sau ce poate face persoana respectiva?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:16, 19 Iulie 2009
Dar poate pune ipoteca de rang 1 sau 2 pe apartament chiar daca nu a venit data scadentei?
Asta inca nu poate....
trebuie sa se respecte ceea ce scrie in acel inscris....si nu se mentioneaza nimic despre ipoteca.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)
Imprumut prin act sub semnatura privata cristiana11 cristiana11 in ian 2009 am imprumutat unei persoane suma de 3000 ron pe care tb sa mi-o inapoieze in luna febr 2009. acestea au fost consemnate intr-un act sub semnatura ... (vezi toată discuția)
Credit cu ipoteca monica63 monica63 Buna, am luat un credit de la persoana fizica in urma cu 3 ani si am ipotecat casa mea. Contractul era pe un an de zile. Nu am restituit toti banii, inca ... (vezi toată discuția)