avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare

Buna ziua,
Am o suprafata de pamant de 1600 mp intravilan, dar pe actul de donatie este trecut doar 800, pentru ca atat a fost declarat de bunici. Pamantul este imprejmuit de peste 20 de ani, este declarat la primarie 1600 si platit toate taxele de vreo 9 ani. Am inteles ca doar prin hotarare judecatoreasca pot sa recuperez cealalta jumatate. Imi puteti spune si mie cum sa procedez si ce sanse de castig am. Multumesc anticipat.
Multumesc pentru informatii.
In primul rand, raspunsurile date de colegii mei va sunt cu siguranta folositoare. V-au informat ca exista mai multe variante de rezolvare in functie de situatia juridica a terenului, intrucat dvs o cunoasteti din "auzite" .
In al doilea rand, pentru sfaturi mai "la obiect" se plateste. Pe acest forum se exprima idei cu caracter informativ si nu se rezolva speta de la un capat la altul.
Da, Ramona, ai dreptate, poate ca sunt folositoare obiectiv, dar daca nu cunosti domeniul iti e greu sa vezi ori sa intelegi utilitatea...
Si asa, or fi ele folositoare generic, insa in particular nu te ajuta deloc... Si ajungi ca niste sfaturi obiectiv bune sa iti fie particular inutile... =D>
Nu trebuie sa ne suparam ca omul nu si-a crapat capul sa-si bage acilo informatiile cu lingura, cum spunea mama unei colege de clasa.
Sunt convinsa ca nici mesajul meu nu l-a clarificat prea mult, insa sper doar ca a inteles ca are nevoie de niste explicatii mai ample, atata tot. Iar cu uzucapiunea nu-i mereu usor, clientii mereu se sperie cand aud ca poate dura, ca poate costa destul... etc.
Pentru diferenta de 800 mp nu a facut cerere o alta persoana?Nu ii este reconstituit nimanui?Faceti o cerere la Primarie sa vi se comunice situatia juridica a acestui teren si cine fig cu el in registrul agricol?
Nu a facut nimeni cerere pentru el pentru ca nu avea cum deoarece el este imprejmuit de peste 40 de ani.
Tot ceea ce stiu este ca de cand a fost impartit pamantul in 3 bucati intre bunica mea si fratii ei nu a fost declarat decat 800 de mp, desi fizic era dublu. Iar pe actul de donatie a fost trecut tot 800 de mp odata ce atata era trecut pe actul de mostenitor, pur si simplu nimeni nu s-a deranjat sa il masoare. El a fost declarat de tatal meu la primarie 1600 de mp si platit impozit pe el de vreo 9 ani dar una e sa fie declarat alta e sa ai si act pe restul de pamant.
Din cate am inteles de la tatal meu, in urma unei legi aparute in 2001 sau 2002 primaria a cerut declararea pamantului si atunci a declarat tatal meu cei 1600 de mp.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune Andreea cip Andreea cip In cazul uzucapiunii...pe cine dau in judecata,?fostul propietar sau pe vecinul ca nu.mi semneaza de vecinatate? (vezi toată discuția)
Donatie&cadastru adrian20 adrian20 In 1995 tatal meu a primit prin donatie un teren de la fratii lui. Intre timp unu dintre ei a decedat, iar celalti spun ca vor surpa donatia. #-oMai pot surpa ... (vezi toată discuția)
X doreste sa vanda o casa cu curtea/gradina aferenta mostenire ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu X doreste sa vanda o casa cu curtea/gradina aferenta mostenire de la parinti. 1. Conform titlului de proprietate, terenul are 1800 mp, in urma masuratorilor ... (vezi toată discuția)