avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru de 20 RON la contestarea unei amenzi de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru de 20 RON la contestarea unei amenzi de circulatie?

Am o actiune de contestare a unui Proces verbal de amenda pentru viteza 71 km/h in localitate, la Judecatoria Targoviste, eu fiind din Bucuresti. Mi s-a cerut prin posta sa achit Taxa de timbru de 20 RON. Mai departe se spune ca "reclamantul are posibilitatea de a formula in conditiile legii, cererea de acordare a facilitatilor la plata taxei judiciare de timbru, in termen de 5 zile de la primirea comunicarii". Eu stiam ca astfel de actiuni, in contencios administrativ, sunt scutite de taxa de timbru. A devenit obligatorie? Cine poate cere scutirea de aceasta taxa de timbru? Mi se cere sa precizez in scris in 2 ex cererea cu privire la aratarea dovezilor pe care se intemeiaza fiecare capat de cerere. Este vorba de cererea pentru prezentarea in instanta a propriilor dovezi? Fiind vorba de contestarea unei amenzi pt viteza Politia trebuie sa prezinte dovezi. Eu cel mult sa caut dovezi (poate la Directia de taxe locale) ca nu am mai avut amenzi in ultimii 2-3 ani.
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 13:05, 3 Noiembrie 2015
OUG80/2013:

Art. 19

În materie contravenţională, plângerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, precum şi calea de atac împotriva hotărârii pronunţate se taxează cu 20 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie radar dragosverban dragosverban Buna ziua ! Imi poate spune cineva cat costa formularea unei contestatii a unui pv de radar (83 km/h) ? De restul ma ocup eu (trimitere prin posta cu ... (vezi toată discuția)
Procedura contestare proces-verbal Brezae Brezae Buna ziua. Am fost oprit de catre un echipaj de politie in afara unei localitati, unde este o limitare de 70km/h, si am fost depistat cu 125 km/h. Am facut ... (vezi toată discuția)
Cum contest un pv al politiei rutiere adela05 adela05 Cum procedez daca mi s-a luat luat permisul pentru ca am deposit viteza? Cum pot sa contest?? Mai exact, circulam pe un drum, inafara localitatii, unde se ... (vezi toată discuția)