avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rca masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rca masina

Buna ziua.stiti cumva daca se poate sa fac Rca-ul la masina pe numele tatalui, chiar daca masina este pe numele meu? Mentionez ca are procura de utilizator. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Eduard Ciprian Slai , 15:01, 5 Noiembrie 2015
Nu.Polita rca se emite pe numele titularului din talon
Pentru completarea politei RCA sunt necesare urmatoarele acte

Despre asigurat:
Nume/Denumire asigurat (proprietar), CUI sau CNP proprietar.
Nume/Denumire asigurat (utilizator), CUI sau CNP utilizator
Adresa asigurat/Utilizator, Nr. Telefon

In cazul in care polita este incheiata pe numele unui tert,in caz de eveniment auto acestuia ii revine obligatia sa desfasoare demersuri cu autoritatile
(1) Se consideră că un vehicul este asigurat, dacă proprietarul acestuia are încheiat un contract de asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, cu valabilitate în limitele teritoriale prevăzute la art. 11 pct. 7 din Legea nr. 136/1995, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale celorlalte state semnatare ale Acordului multilateral, denumit în continuare asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto sau asigurarea obligatorie RCA.

Extras din Norma nr. 23/2014 > TITLUL I > CAPITOLUL III > SECŢIUNEA 1 > Art. 15. > (1)

Cat timp acea persoana pe care incheiati asigurarea RCA nu este proprietar riscati ori sa aveti probleme in caz de dauna, ori sa se intoarca asiguratorul impotriva celui care considera ca l-a pagubit, dvs. sau agentul care a incheiat asigurarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca sofer, nu proprietar silvia99 silvia99 buna ziua! ce risca un sofer, proprietar de masina, daca incheie polita rca pe numele tatalui sau si nu pe al lui? ce amenda/pnalizare risca daca este prins ... (vezi toată discuția)
Asigurare pe numele comodantului AlinAlinAB AlinAlinAB Va salut.Am un autoturism pe care il folosesc in baza unui contract de comodat,pe termen nelimitat.Intrebarea e : ii pot face asigurare pe numele meu?? (vezi toată discuția)
Rca - proprietar Vlad-P Vlad-P Buna ziua, vreau sa lamuresc o chestiune foarte importanta. In legislatia cu privire la normele CSA actuala se specifica faptul ca doar proprietarul masinii ... (vezi toată discuția)