Sunt unul din cei 2 mostenitori ai unei case la curte . Vecinul meu are nevoie de o declaratie notariala pt. Distrigaz , precum ca sunt de acord ca el sa se racordeze la teava mea de gaz . Eu sunt titularul contractului incheiat cu Distrigaz , unde al 2-lea mostenitor , si-a dat acceptul ca eu sa preiau conrtactul . In concluzie , trebuie sau nu , sa fie prezent la notariat si al doilea mostenitor pt. acea declaratie ? Va multumesc ,
Inteleg ca nu stiti cine e proprietar al tevii. Daca sunteti doar dv., celalalt nu are niciun temei sa dea un aciord de bransare la o teava pe care nu o are... totusi, probabil ca lucrurile nu stau asa.
Luati acordul de la celalalt mostenitor cumva, macar pentru dv. In mod normal il poate da separat, la un consulat, ceva...
Nu am inteles parerile cui sunt impartite, ale notarilor? Eu una nu vad cu ochi buni aceste acorduri-declaratii si nu inteleg de ce sa fie gratuit accesul. Ba chiar nu prea e gratuit accesul, dar se declara ca e! Si uite-asa, gasesti un notar, om de treaba, care doreste sa-si faca datoria, si se trezeste ca acordul ala o fi vreo constituire de drept real, n-o fi, nici el nu stie de unde sa-l apuce... si incepe sa puna conditii, normale, dealtfel... ca daca e un drept real pe-acolo, e nevoie de acordul tuturor coproprietarilor si tot asa.
Pentru ca aceste companii de gaze pun toate actele in sarcina consumatorului final, in loc sa faca acte interne intre ele si ceilalti consumatori ale caror extinderi se folosesc pentru ca ele, companiile, sa aiba clienti noi.
Probabil ca nu am fost inteles corect ! In urma acordului celuilat mostenitor , acord dat catre Distrigaz , eu am devenit proprietar al tevii ! Acum vecinul meu are nevoie de un acord al meu , legalizat , pt. a se putea bransa la instalatia de gaz pt. casa lui ! Simplu ! Unii notari au cerut si prezenta celeilalt mostenitor altii , nu ! Am prezentat intabularea de pe urma succesiunii si .....am rezolvat ! Era extrem de simplu daca cei la care m-am adresat cunosteau cu exactitate legea . Va multumesc ,
Nu am inteles din datele aratate cine e proprietarul tevii. Nu stiu ce scrie in actul acela de acord catre furnizorul de gaze. Acordul nu e act de instrainare a unui bun imobil. Ca sa fiti singurul proprietar, trebuia un act de instrainare.
Acum, din ultimul mesaj,imi pare ca celalalt mostenitor nici mostenitor nu era de fapt...
Din pacate, pentru rezolvarea unei situatii de drept nu esuficienta cunoasterea legii, e necesara si cunoasterea situatiai de drept si de fapt, iar asta nu tine de noi, ci de user.
Cu scz. de rigoare , dar chiar nu intelegeti nimic . Daca dvs. locuiti la bloc , si aveti teava separata de gaze / platita de dvs, , eu ca sa ma racordez la teva dvs de gaz , am nevoie de acordul dvs ? Eu cred ca da ! Pt acest lucru trebuie o declaratie legalizata ! Poate acum , intr-un final , intelegeti !