avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Greseala casier supermarket, amenintare cu dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Greseala casier supermarket, amenintare cu dosar penal

Buna am si eu o rugaminte si daca poate sa imi raspunda cnv as fii foarte recunoscatoare. nu ma avut treaba cu politia pana acum sau ceva de genul...am lucrat ca part time intr-un super market ca si casiera..nu am facut treining sau ceva de genul ,iar intr-o zii mi-a venit un domn la casa cu 12 sticle de o sampanie scumpa iar eu am vrut sa le scanez pe fiecare in parte (acele sticle erau in cos)iar dl de la pasa trebuia sa vina sa dez alarmele si mi-a spus ca nu le ia pe fiecare in parte si ca duce tot cosul...si mi-a spus sa iau o sticla si sa bat 12x iar eu am facut acest lucru iar pt ca nu am fost in cunostiinta de cauza nu am batut x si am batut doar 12 iar casa bn inteles ca a scanat doar una...si restul de cumparaturi care mai erau... domnul a platitt cu cardul iar paza l-a lasat sa plece. acum cei de la acel magazin ma scott vinovata chiar daca nu aaveam experienta(am fost informata ca acel magazin plateste pt tine prima luna daca iesi lipsa in casa de marcat,eu nu am iesit lipsa in casa de marcat ca banii i-am incasat corect pentru o sticla si celelalte cumparaturi..eu aveam doar 2 sapt in acel mag) si ma obliga sa platesc aceea suma...fiind de 25 de milioane...tot imi dau tel in fiecare zii(4 zile)si ma ameninta ca daca nu platesc suma..ma v-a duce la politie sa imi faca plangere penala. este posibil asa? sa imi faca plangere penala ? afeceaza cazierul meu? va multumesc!:O
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
DincaClaudia99, utilizator
Spuneti-le sa ceara diferenta de bani celui care a plecat cu marfa. Au martori ca a plecat cu 12 si dovezi ca a achitat doar una.
Sau daca stiti cine e cautati-l dvs.

Neglijenta in serviciu este infractiune, nu mi se pare ca se doreste intimidare dvs, va recomand sa ajungeti la o intelegere cu magazinul, din descriere este evident ca v-ati indeplinit in mod defectuos indatoririle de serviciu si ati creat o paguba angajatorului dvs.
In cazul uni plangeri penale, se va retine art. 298 c.p. raportat la art. 308 c.p.(varianta atenuanta).
ART. 298*)
Neglijenţa în serviciu
Încălcarea din culpă de către un funcţionar public a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă prin aceasta se cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
ART. 308
Infracţiuni de corupţie şi de serviciu comise de alte persoane
#M3
(1) Dispoziţiile art. 289 - 292, 295, 297 - 301 şi 304 privitoare la funcţionarii publici se aplică în mod corespunzător şi faptelor săvârşite de către sau în legătură cu persoanele care exercită, permanent ori temporar, cu sau fără o remuneraţie, o însărcinare de orice natură în serviciul unei persoane fizice dintre cele prevăzute la art. 175 alin. (2) ori în cadrul oricărei persoane juridice.
(2) În acest caz, limitele speciale ale pedepsei se reduc cu o treime.

Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Daca nu a-ti semnat ceva document din care sa rezulte instruirea corecta si complecta ,nu puteti fi trasa la raspundere pt aceea gresala . Angajatorul are obligatia sa va aduca la cunostinta atributiile de serviciu si indeplinirea lor (in acest caz) .
Aveti absolvit curs de operator masini de calcul?
patrascu razvan a scris:

Neglijenta in serviciu este infractiune, nu mi se pare ca se doreste intimidare dvs, va recomand sa ajungeti la o intelegere cu magazinul, din descriere este evident ca v-ati indeplinit in mod defectuos indatoririle de serviciu si ati creat o paguba angajatorului dvs.
In cazul uni plangeri penale, se va retine art. 298 c.p. raportat la art. 308 c.p.(varianta atenuanta).

Din cate imi dau eu seama, doamna nu este functionar public. Prin urmare nu se incadreaza la infractiunile pe care le-ati scris
Doamna avocat, eu am spus si ce se poate retine, art. 298 c.p. raportat la art. 308 c.p., cititi art. 308 c.p. si spuneti-mi daca va mai mentineti opinia.
ART. 308 c.p.
Infracţiuni de corupţie şi de serviciu comise de alte persoane
#M3
(1) Dispoziţiile art. 289 - 292, 295, 297 - 301 şi 304 privitoare la funcţionarii publici se aplică în mod corespunzător şi faptelor săvârşite de către sau în legătură cu persoanele care exercită, permanent ori temporar, cu sau fără o remuneraţie, o însărcinare de orice natură în serviciul unei persoane fizice dintre cele prevăzute la art. 175 alin. (2) ori în cadrul oricărei persoane juridice.
#B
(2) În acest caz, limitele speciale ale pedepsei se reduc cu o treime.

Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Functionar public, sau nu - administratorii de asociatii de proprietari elenamarta elenamarta In Codul penal, la art.175 (c), este prevazut, citez: (2) - De asemenea, este considerată funcționar public, în sensul legii penale, persoana care ... (vezi toată discuția)
Furt sau gestiune frauduloasa? vldstf vldstf Un sofer de tir, angajat la o societate comerciala privata, scoate o cantitate de motorina din rezervorul autovehiculului pe care il are in primire si o da cu ... (vezi toată discuția)
De la evaziune la delapidare toaderoana toaderoana Va rog sa-mi ziceti si mie daca o persoana poate fi trecut de la evaziune la delapidare desi nu e functionar public. (vezi toată discuția)