avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestatie in anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestatie in anulare

Daca se poate depune actiune de contestie in anulare referitor la o hotarare , invocand alte aspecte decat in prima cerere ?
Cel mai recent răspuns: visirin , utilizator 14:50, 22 Iulie 2009
contestatia in anulare poate fi invocata pt urmatoarele motive :
1. cand procedura de chemare a partii, pt ziua cand s-a judecat pricina nu a fost indeplinita
2. cand hotararea a fost data de judecatori cu calcarea dispozitiilor de ordine publica privitoare la competenta .

faptul ca instanta nu s-a pronuntat asupra unui mijloc de aparare sau asupra unei dovezi administarte, care erau hotaratoare pt dezlegarea pricinii , ar putea constitui un motiv pt recurs, dar nu pt contestatie in anulare
Am facut recurs si acesta mi-a fost respins , pronuntandu-se o decizie , care se pare ca este irevocabila . Pan ala aceasta data nu stiu cum a fost motivata respingerea recursului , deoarece din luna mai si pana acum , judecatoarea nu a reusit sa motiveze respingerea actiunii , a recursului la contestatia in anulare , deci nu stiu care sunt exact motivele . Dosarul se afla tot la judecatoare , care din cate am inteles este in concediu opana la finele lunii august .
Dar sa va fac sa intelegeti mai bine , am facut contestatie in anulare la o hotarare data de judecatorie pentru o executare silita . Contestatia afost respinsa , am facut recurs , a fost admis ca fondat si retrimis spre jucare la judecatorie , aceasta a respins din nou contestatia si eu am facut din nou recurs . Acest din urma recurs mi-a fost respins ca nefondat , dar nu stiu exact care sunt motivele . La aceasta decizie ( care banuiesc cum va fi motivata - fara a se tine cont de probele reale depuse la dosar ) intentionez sa promovez contestatia ina anulare , dar trebuie mai intai sa am decizia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare pacurariu maria pacurariu maria Buna tuturor, Am de lamurit 3 aspecte asupra formularii acestei contestatii: 1.Decizia civila data de curtea de apel Alba a fost comunicata cu data postei ... (vezi toată discuția)
Sentinta data in urma unui recurs offefei offefei buna ziua! Ce se mai poate face in urma unei sentinte irevocabile, date in urma unui recurs? Sustin ca am pierdut recursul chiar daca fondul si apelul au fost ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare trebuie motivata? pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Daca formulez contestatia in anulare trebuie sa motivez de la inceput obiectiile sau voi invoca motivele la o urmatoare intampinare? Pe scurt ... (vezi toată discuția)