avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cum pot motiva in drept contestatia unui proces ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cum pot motiva in drept contestatia unui proces verbal de contraventie in cazul meu

am primit o amenda pe motivul ca nu aveam licenta de transport si certificatul de inmatriculare in original la mine in momentul controlului conf. OUG 109/2005 si Lg. 102/2006 art.58 aa si art 59 (1) lit a.
Aveam copie xerox intrucat acestea erau pierdute.
Intradevar articolele in baza carora am primit amenda reglementeaza faptele descrise de agentul constator.
Dar nu si in cazul pierderii actelor.
Stie cineva dak exista vreun articol de care sa ma pot lega si sa ma ajute in motivarea actiunii.eu am citit actele normative mai sus aratate dar nu am gasit nimic.
va rog frumos ajutati ma si pe mine. Totusi mi se pare nedrept ca in cazul in care se pierd actele originale sa nu mai poti efectua transport pina la eliberarea altor duplicate.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 15:05, 22 Iulie 2009
Din pacate pentru d-v sansele de castig sunt foarte mici:sorry:, asta daca tinem cont de urmatoarea prevedere legala " OUG nr. 109/2005 privind transporturile
rutiere - actualizata la 31.03.2008

Art. 57(2). - Constituie contraventii, daca nu sunt considerate infractiuni potrivit legii penale, urmatoarele fapte:

a) efectuarea transportului rutier sau a activitatilor conexe acestuia fara a detine licenta de transport, certificat de transport in cont propriu, licenta pentru activitati conexe, licenta de traseu sau autorizatie de transport international, document de transport pentru transportul de persoane prin servicii ocazionale, respectiv retrase, expirate sau declarate pierdute, dupa caz;

b) efectuarea transportului rutier in baza unei copii conforme a licentei de transport sau a certificatului de transport in cont propriu suspendate, expirate, declarate pierdute sau necorespunzatoare tipului de transport efectuat ori care nu apartin intreprinderii sau operatorului de transport respectiv, dupa caz;
Art. 57(3). - (1) De faptele mentionate la art. 572 lit. a), b) si f) este raspunzatoare/raspunzator persoana desemnata si/sau administratorul intreprinderii, dupa caz.
....... poate va ajuta acesta prevedere in cazul in care d-v nu sunteti administratorul in sensul ca daca sunteti doar sofer......In rest Mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 109/2005 privind transporturile rutiere carmen.lupu10 carmen.lupu10 Buna ziua, O societate a fost amendata pentru faptul ca a efectuat un transport rutier fara a detine certificat de transport in cont propriu, conform art. ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala paulay25 paulay25 V-as ruga daca ati putea sa mi spuneti, in cazul in care imi deschid o Intrep.Individuala, as putea sa obtin de la ARR, licenta ptr.transport persoane????(am ... (vezi toată discuția)
Licenta de transport geopop3 geopop3 OUG 11/2013.............., nu inteleg!!! daca eu persoana fizica, detin o autoutilitara cu masa sub 3,5 tone, sunt obligat sa detin licenta de transport?? Nu ... (vezi toată discuția)