avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1370 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz comitet executiv Asociatie de Locatari din zona ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz comitet executiv Asociatie de Locatari din zona protejata (zona zero) vizavi de locatari/proprietari si vizitatori

As dori sa stiu daca localizarea imobilului intr o zona protejata/zona zero le da dreptul membrilor Comitetului Executiv al Asociatiei de Proprietari/Locatari (alesi si platiti de noi locatarii!!!) sa controleze/legitimeze/apostrofeze orice persoana care intra in imobil pe un ton total lipsit de politete ..."unde mergi/cine esti ? da-mi actul de identitate????!"Ce inseamna ZONA ZERO/ZONA PROTEJATA si ce obligatii are Asociatia de Proprietari dar si locatarii/proprietarii ...si vizavi de ce institutii ale statului care i ar autoriza pe acesti 'responsabili' sa aiba asemenea practici care, in opinia mea, derapeaza grav intr o incalcare flagranta a non respectului vietii private (a nota de asemenea instalarea camerelor de supraveghere la fiecare scara a imobilului, pe motiv de securitate a locatarilor! dar care sunt folosite mai mult pentru a spiona in mod obssesiv locuitorii imobilului). Mai mult in baza unui afis (nesemnat/nestampilat semnat laconic Administratia) aparut la avizier cu vreo 2 luni in urma se cere ca administratia sa fie anuntata in scris despre pasajul de o noapte, doua trei a unui vizitator iar nerespectarea acestei reguli se va sanctiona cu adaugarea din oficiu a unei persoane la cheltuielile de intretinere...???? Pe cand legea 230/2007 spune ca acest lucru se poate intampla numai dupa petrecerea a 15 zile consecutive in proprietate a unei persoane in plus de cele declarate la plata intretinerii si pe baza unei cereri facute de proprietar mentionand perioada si cu o copie a actului de identitate a persoanei in vizita temporara. As dori sa stiu daca aceste practici se pot reclama ? unde ? ce instante ar putea sa puna capat unor asemenea comportamente abuzive ! Va multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
Politia are autoritatea si competenta sa verifice statutul persoanelor care locuiesc in imobil-fara aprobare de la procratura
Politia are competenta sa dispuna verificari,legitimare,identificare persoane ,in cazul suspiciunii/sesizarii persoanelor necunoscute/dubioase ,a acelora care fac trafic cu tigari, droguri,prostituie,etc

Da, eu nu as avea nici o pb ca aceste verificari sa fie facute de organele competente (politie) dar nu e cazul ...acestia care se preteaza la abuzurile de care eu va vorbesc se numesc pompos membrii ai Comitetului Executiv...si isi aroga drepturi si atributii pe care nu le au. NU SUNTEM IN REGISTRUL TRAFICANTILOR ETC. Suntem persoane normale, nu deranjam vecinii, suntem la zi cu toate platile etc.
Dvs. ce puteti raspunde la asa provocari : de ex am sosit in tara seara f tarziu insotita de o prietena care e din provincie si care va petrece noaptea la mine a doua zi la ora 9 dim trebuie sa plece inapoi la aeroport pentru a lua o cursa interna... si in holul blocului suntem interpelate cine e doamna, de ce nu ne ati anuntat etc ? spuneti DVS ... CE SE POATE RASPUNDE la asemenea aberatii? eu as fi tentata sa merg la politie!!! sincer

Da locuim f central ! Ultracentral! si care ar fi pb in acest caz!? suntem supusi unor obligatii speciale!!!? De ce nu se afiseaza, daca exista asa ceva ... am senzatia intrand in bloc ...ca intru intr un lagar de concentrare ...
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
Adriantot, moderator
latrech a scris:

Da locuim f central ! Ultracentral! si care ar fi pb in acest caz!? suntem supusi unor obligatii speciale!!!? De ce nu se afiseaza, daca exista asa ceva ... am senzatia intrand in bloc ...ca intru intr un lagar de concentrare ...

M-am amuzat putin pe situatie dar inteleg framintarea si frustratia. Ce se intimpla in blocul din "zona zero" imi aminteste de o carte mult apreciata international "1984" de G.Orwell.

Ce se raspunde la legitimare?: "Arata-mi legitimatia":)
Propun ca blocul din "zona zero" sa fie denumit "blocul 1984"

Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2015
ContSters371153, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere video in blocuri Octav1996 Octav1996 Biroul executiv al unei asociatii de locatari poate impune locatarilor montarea unor camere video in scarile blocului? Precizez ca majoritatea locatarilor nu ... (vezi toată discuția)
Abuz asociatie de locatari latrech latrech Se poate trimite ca proba o foto a unui afis lipit de catre administratie pe toate usile scarilor imobilului? Va copiez deja textul afisului \"Asociatia ... (vezi toată discuția)
Instalare camere video la bloc mira55 mira55 In cadrul comitetului executiv s-a hotarat montarea de camere video in bloc. 5-6 proprietari contesta verbal decizia luata invocandu-se faptul ca ar fi ... (vezi toată discuția)