avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratii

Ce declaratii trebuie sa depuna o intreprindere individuala infiintata in luna noiembrie 2015 care are ca activitate "cultivarea cerealelor" si care doreste sa fie la norma de venit?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:59, 18 Noiembrie 2015
Pentru activitatile agricole se depune d221 in max 15 zile de la infiintare si e impozitata numai pe norma de venit. Cititi art.71 si urmatoarele din codul fiscal. Dupa acea data puteti sa incepeti sa uncheiati si cuntracte de arenda, daca e cazul.
Din ce am citit am inteles urmatoarele:
-depun declaratia 220 prin care imi aleg optiunea pentru norma de venit in termen de 15 zile de la infiintare iar declaratia 221 care se depune pentru anul in curs si in care declar suprafetele pe care le detin si dupa care fiscul imi calculeaza venitul in functie de norma de venit nu o mai depun deoarece are termen de depunere 25 mai iar firma e infiintata in 11.2015.Aici imi este mie neclar:daca nu depun 221 si fiscul nu stie ce suprafete am..ce venit imi calculeaza si ce platesc pt 2015?...nimic?:-/
Nu se mai depune d220 in cazul dumneavoastra ci direct d221. Termenul acela va fi valabil in urmatorul an. In primul an, acela in care v-ati infiintat, o depuneti la infiintare, normal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 221 venit din exploatarea terenurilor agricole si animale marcelctin marcelctin Buna seara. Ieri am primit de la administratie adresa sa ma prezint la anaf, astazi m-am prezentat si m-au intrebat de ce nu am depus anul trecut declaratia ... (vezi toată discuția)
Infiintare ii sau pfa activitate agricola afg afg Buna ziua, un agricultor cultivator de cereale dorește sa-și deschidă II sau PFA neplătitor de TVA. Datorită atâtor schimbări în legislație va rog să ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit pentru producatorii agricoli lenu_ro lenu_ro Anul trecut am scos pt prima data certificat de producator agricol, pt productia si comercializarea de flori. Va rog sa imi spuneti care sunt datoriile ... (vezi toată discuția)