avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intoarcere la munca inainte de implinirea varstei de 1 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intoarcere la munca inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului

Buna ziua,

am nascut pe 04.09.2015, am contractul suspendat conform legii, din 16.10.2015, la finalul celor 42 zile de lauzie.
Doresc sa stiu ce pasi trebuie sa urmez pentru a-mi relua activitatea. Stiu ca trebuie sa depun o cerere la angajator pentru a-mi reactiva contractul de munca. Daca am depus deja documentatia pentru indemnizatia de stat pentru crestere si ingrijire copil pana la implinirea acestuia a varstei de 2 ani ? este suficienta o copie dupa decizia de reactivare a cim ?
Legat de timpul de lucru, ma voi putea intoarce la munca in regim part time daca eu am avut contract full time? daca da, part time cat inseamna, 4 ore sau 6 ore?

multumesc anticipat pentru raspunsuri si sfaturi,
Florina.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:24, 16 Noiembrie 2015
1. Dvs. ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani.

2. Puteti relua activitatea oricand doriti dvs. si deasemenea puteti reintra in CCC oricand doriti pana implineste copilul 2 ani.

3. - Cand veti doti sa reluati activitatea faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii cu data cu care doriti.
- Cu o copie dupa decizia de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii va prezentati la Primarie unde solicitati suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC.

4. - Daca veti relua activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte) veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Cu o copie dupa decizia de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii va prezentati la Primarie unde solicitati suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC si completati cererea pentru stimulentul de insertie.

5. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu si el cel putin o luna in CCC, se reduce CCC alo dvs. cu o luna de zile.
- In aceasta situatie va trebui sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 11 luni, pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie.

6. - La reluarea activitatii programul de lucru este cel prevazut in CIM.
- Modificarea programului de lucru se poate face prin act aditional la CIM, act semnat de angajator si de dvs.
- Programul redus de lucru (part-time) poate fi de la 1 la 7 ore pe zi, adica sub cele 8 ore normale pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc sau stimulent de insertie? hgabi hgabi Daca vreau sa ma intorc la serviciu , desi sunt in CCC, am inteles ca pot beneficia de un stimulent de insertie in munca inainte de implinirea varstei de 1 an, ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie BiancaSarchizian BiancaSarchizian Buna ziua, Am vazut ca mai exista o discutie cu acest topic insa nu imi este clara urmatoarea problema: intoarcerea la locul de munca cu \\"înainte de ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la lucru pentru mame elena_1989 elena_1989 buna ziua,baietelul meu implineste 1 an in aprilie 2014, cand am intrat in prenatal am facut o cerere la angajator ca stau acasa cu bebe 2 ani,dar vreau sa ma ... (vezi toată discuția)