avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Girant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Girant

Am calitate de girant iar persoana care a facut imprumutul nu a platit o perioada si drept urmare mi s-au pus popriri pe salarii, conturi si mi s-a anulat descoperirea de card. Altfel spus am fost prins la "mantinela".Intre timp persoana respectiva isi plateste datoria dar eu am ramas cu toate drepturile de lucru cu bancile taiate.
Este vreo cale legala de a fi schimbata calitatea mea de girant?
Daca cel care a facut creditul gaseste alt girant poate sa ma schimbe pe mine ca girant? Este vreo posibilitate legala?
Eu acum nu mai am posibilitatea de a lucra deloc cu bancile spunandu-mi ca sunt girant si am fost pus sub poprire.(nu pot face imprumuturi, mi s-a taiat descoperirea de card, nu pot nici macar sa-mi girez sora).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:29, 19 Noiembrie 2015
Dacă aveți poprire, înseamnă că s-a trecut la executare silită. Nu mai sunteți girant, acum sunteți debitor. Până ce debitorul principal, împrumutatul din contractul de credit, plătește tot, veți rămâne debitor și nu puteți schimba nimic.

Văd că nu ați învățat mare lucru și sunteți nerăbdătoare să girați pe altcineva. Sfatul meu este să nu o faceți.
utiliz.damaschin exista o solutie juridica ptr.dvs. si anume, novatia,conform art.1.609(2) NCC,adica un debitor nou il inlocuieste pe cel initial, care este liberat de creditor, stingandu-se astfel obligatia initiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire venituri ContSters287513 ContSters287513 Buna ziua! Unei persoane care m-a girat la un imprumut i s-a pus poprire pe salariu. Bineinteles ca eu ii platesc sumele datorate dar l-am intrebat ce suma ... (vezi toată discuția)
Sunt girant stupineany stupineany AM O MARE PROBLEMA. Sunt girant la o persoana care nu plateste ratele. Persoana in cauza detine un apartament+ alte bunuri. Eu sunt chirias dar am ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de imprumut ion minca ion minca Ma aflu in urmatoarea situatie si va rog sa-mi dati un sfat . Am acordat un imprumut prin notar. Imprumutul este cu titlu executoriu si este garantat, la ... (vezi toată discuția)