avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA - Servicii pe cale electronica - sediu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA - Servicii pe cale electronica - sediu

Stimati forumisti, ingaduiti-mi sa apelez la domniile voastre cu urmatoarea problema.

Contextul intai:
[+] Vreau sa-mi fac PFA (servicii pe care electronica - subtitrari si traduceri altele decat cele necesitand autorizatie MJ)
[+] Lucrez exclusiv cu parteneri externi via internet.
[+] Locuiesc intr-o garsoniera cu contract de chirie inregistrat la AF (in baza caruia am si domiciliu pe buletin pe adresa din contract)
[+] Vreau sa-mi fac sediu social PFA fara activitate (am aprobarea proprietarilor in scris sa-l fac). Am optat pentru "fara activitate" ca sa nu trebuiasca sa trec pe la vecini si asociatie - prea multi chiriasi si proprietari.
[+] Vreau sa-mi pot rezolva chestiunile legate facturi/contabilitate folosind adresa sediului social fara activitate
[+] Sunt din Cluj

INTREBARI:
1. Pot solicita sediu social fara activitate si sa fie treaba mea unde-mi desfasor activitatea (in parc, la mall, pe terasa etc), si astfel sa-mi pot face toate acele "activitati de birou" (contabilitatea/administrarea PFA) pe sediul social astfel constituit?
2. Cat m-ar costa mai tarziu o schimbare a sediului social?
3. In formula "sediu social fara activitate" (care nu-mi cere permisiunea vecinilor), ce solutie ar exista sa-mi pot deduce cheltuielile cu utilitatile? (excludem trecerea la "cu activitate")
4. In formula sediu social cu activitate la terti, trebuie sa cer acordul vecinilor si asociatiei?

Multumesc pentru orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 19:33, 23 Iulie 2009
Atata timp cat doriti sa infintati un PFA cu sediul intr-o cladire de locuinte (apartament, garsoniera sau alte spatii anexe ex uscatorii) este nevoie de schimbarea de destinatie prevazuta de art.42 al legi 230/2007, deci raspunsul meu este Nu, singura solutie este sa gasiti un alt spatiu de preferinta comercial sau in imobil casa.......
Si daca... pun sediu doar intr-o incapere... sa zicem? (Stiiu... e garsoniera :rolleyes: , insa am bucatarie, baie...si astea sunt marcate in extrasul CF)

Ce parere aveti? Tot trebuie sa trec pe la vecini? Cu vecinii mi-e ca trebuie sa ii caut atat pe chiriasi cat si pe proprietari... iar asta e o adevarata expeditie in necunoscut. :help:


UPDATE

Am gasit pana la urma ca depinde destul de mult de cine iti analizeaza dosarul, si mai ales unde in tara esti.
De pilda: la Bucuresti toata lumea spune ca ti se cere acordul vecinilor fie ca ai, fie ca n-ai activitate. La Iasi in schimb, se pare ca nu se cere in cazul in care nu ai activitate la sediu.

As fi extrem de interesat sa aud parerea/experienta cuiva de la Cluj.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2009
kutez, utilizator
nu prea este nimic de analizat pt ca legislatia e clara. Chhiar daca va stabiliti sediul intr-o camera tot va trebuie acordul asta. eu garantez ca la iasi se cere :)
Exact cum a precizat si @aba812001, Nu se poate fara acordul daca vecinilor daca camera e in bloc.......dar cel mai usor poti sa afli daca mergi pana la onrc, sau daca dai un tel sa intrebi ......la BV nu se poate .......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa fac sediu social,exclusiv, in ap andraanda andraanda Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti ce treb sa fac mai departe,avand in vedere legea 230/2007.As vrea sa-mi fac sediu social in ap, proprietate personala si am ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari mi-a refuzat avizul pt sediu social... someonedan someonedan Buna ziua. Revin cu o problema, chiar daca am mai discutat-o in topicul "Datorii la asociatia de proprietari !! Acord sediu valabil?". Nu mai repet problemele ... (vezi toată discuția)
Destinatie spatiu sediu social activitate birou eugen82 eugen82 vreau sa inregistrez sediul social pe o camera intr-un apartament de bloc firma are activitate birou ( consultanta , munca la calculator, fara angajati si ... (vezi toată discuția)