avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

Varul meu lucreaza la o multinationala. Saptamana sa de lucru este de luni pana sambata (doua sambete pe luna), cu compensarea zilelor de sambata lucrate cu zile libere in cursul saptamanilor urmatoare.
In urma unui concediu medical care a cuprins si o zi de sambata in care era programat sa lucreze 8 ore, la intoarcere conducerea companiei i-a comunicat ca trebuie sa recupereze respectiva zi de sambata si, in consecinta, a fost programat sa lucreze urmatoarele 5 zile consecutive cu program de 10 ore (este o practica in companie ca angajatii sa lucreze una sau chiar doua zile in fiecare saptamana cu program de 10 ore, primind spre compensare una sau doua zile libere pe luna, in cursul saptamanii).
Conducerea companiei i-a explicat ca, potrivit legii, angajatorul este obligat sa reprogrameze efectuarea in decursul saptamanilor urmatoare din cadrul aceleiasi luni a orelor aferente zilei de sambata pentru care varul meu a primit concediu medical.
I s-a explicat ca respectivul concediu medical dovedeste ca varul meu nu a lipsit nemotivat de la serviciu in acea zi de sambata, dar, pentru a putea fi platit pentru acea zi trebuie sa recupereze orele aferente.
Exista un articul sau o prevedere din Codul Muncii care sa stipuleze asa ceva? In caz afirmativ, care este acest articul sa paragraf? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:22, 22 Noiembrie 2015
Nu exista niciun articol in Codul Muncii care sa stipuleze asa ceva.

Zilele in care un salariat a fost in concediu medical nu se recupereaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in weekend agentuoo7 agentuoo7 Buna ziua, ma numesc Vlad Nicolae. Lucrez intr-o companie multi-nationala care-si desfasoara activitatea 7 din 7. De curand am avut un concediu medical 3 ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna si weekendurile lucrate ioanatd ioanatd Va rog sa ma ajutat in clarificarea drepturilor salariatilor ce lucreaza 2 weekenduri pe luna (respectiv 2 sambete si doua duminici). Care este modul de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare... Arvwen Arvwen Firma la care lucrez ne-a schimbat programul de lucru , cu toate ca in CIM durata timpului de munca este precizata 8h/zi - 40 ore /saptamana , ei ne obliga sa ... (vezi toată discuția)