avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare legata de contract de intermediere cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare legata de contract de intermediere cumparare

Buna ziua,

am si eu o intrebare legata de titlul subiectului, insa inainte sa va povestesc putin cum am ajuns aici.

Acu 2 luni am semnat un contract de intermediere cumparare pentru un apartament de 2 camere( nu scrie in contract decat adresa imobilului si pretul. Am vazut apartamentul dar nu ne-a placut oferta, era rate la constructor pe mai multi ani cu dobanda, cu avans...

Acum am vazut pe un site niste apartamente mari si vream sa il luam prin programul prima casa. Cand am ajuns la fata locului am vazut ca am fost aici cu agentia, insa acum mergeam sa vedem alt apartament (acesta e mai mare, e alt pret). Ne cam place apartamentul asta si am vrea sa il cumparam.

Am incalcat prin asta contractul? Tre sa ii dau bani la agentie desi nu m-au ajutat cu nimic la alegerea apartamentului?
Chiar as vrea sa stiu de la inceput sa stiu daca tre sa platesc banii astia sa nu ma trezesc peste un timp ca tre sa platesc comisionul plus daune...

Ma puteti ajuta cu un raspuns?

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: compis , utilizator 11:58, 2 Septembrie 2020
artstma a scris:

Buna,

multumesc de raspuns.

In contract scrie sa nu iau legatura cu proprietarii imobilelor specificate in fisa imobilelor ofertate si prezentate. In fisa(pe verso) e specificat apartamentul, dar scrie doar pretul lui si adresa, nu scrie numarul apartamentului.

Ca dovezi.. asta care il cumpar acuma e cu vreo 10 mii de euro mai scump, deci mai bine as da comision la agentie decat sa il iau la pretul asta, plus ca mai am ziarul cu anunturi in care apar ambele apartamente cu descrierea lor si se vede ca sunt diferite.

Pe cine as putea intreba sa fiu sigura ca e ok?

Intrebati un expert , adica pe mine!:D Glumesc ca sa destind atmosfera!
Exista 2 situatii in cazul dvs in care , chiar daca nu platiti acum , veti fi dati in judecata de agentia imobiliara si veti pierde procesul. Aceste situatii sunt:
1--in cazul in care cumparati orice alt imobil (apartament , casa , teren , etc) de la proprietarul individualizat in lista anexa
2--in cazul in care cumparati acel apartament trecut in acea lista anexa la contractul de intermediere
Nu este deloc rau ca ati fost singura , fara agentie , sa vedeti si alte apartamente in acel imobil. De obicei , vizitele neanuntate va pot oferi mai multe detalii care nu pot fi ascunse sau pregatite din timp de catre dezvoltator .
Va dau un sfat care , hmm., ar putea supara o agentie imobiliara dar este juridic acoperit 100%. In cazul in care decideti sa cumparati un alt apartament care va place puteti contacta orice alta agentie imobiliara si sa ii propuneti un comision simbolic de 500-1000 euro pentru a semna cu contract de intermediere si vizionare a acelui apartament la o data anterioara semnarii contractului cu agentia prin care ati vizionat apartamentul cu 2 camere. Nu este un sfat moral dar foarte multi procedeaza asa. In acest fel veti plati cu chitanta si factura acel comision simbolic si agentia nu va putea cere plata comisionului din simplul fapt ca are un contract ulterior celui incheiat de dvs si pentru alt imobil. In instanta castigati 100%.=D>
MIHAI GRIGORE a scris:

puteti contacta orice alta agentie imobiliara si sa ii propuneti un comision simbolic de 500-1000 euro pentru a semna cu contract de intermediere si vizionare

Curat simbolic, maestre...

Sunt clipe cînd iubesc simbolistica asta, de la 500 euro în sus :yeah:

Poate că un moderator mai conştiincios va spune, pe bună dreptate, că sunt :offtopic:

Nu fac decît să încerc să aduc un zîmbet acestei dimineţi superbe...
Vorba ardeleanului: no, mi-ţi ierta...

:bow:
:">Dle profesor Bordas,
Stiu ca nu am nici o scuza dar au fost primele cifre care mi-au venit in cap!
:D
Va multumesc tare mult.

Pt themis:
apartamentele sunt diferite, altfel normal ca luam de la agentie.

Pt MIHAI GRIGORE:
Nu as vrea sa ma complic cu avocati sau chichite sa iasa ok. Suna foarte bine ce ai propus: sa rezolv cu o alta agentie, dar inca sunt naiva si mai cred ca trebuie sa fiu corecta.

Cred ca o sa mai caut si daca chiar nu gasesc altul mai ok decat asta o sa vorbesc cu agentia pana la urma sa vedem cum facem, poate imi scot ei apartamentul mai ieftin de la constructor si ramane lor comisionul si pentru mine ar fi la fel.

Multumesc mult de ajutor eram foarte ingrijorata din cauza asta, dar vad ca solutii sunt pana la urma.

O zi frumoasa
buna seara!
luna trecuta am incheiat cu o agentie un contract de intermediere pentru cumparari imobiliare in care este stipulat la obligatiile cumparatorului "are obligatia sa nu trateze vanzarea -cumpararea imobilului vizionat altfel decat prin intermediar, in caz contrar vor fi aplicate sanctiunile prevazute in contract".
este necesar sa platesc comisionul agentiei daca in fisa de vizionare agentul nu a trecut si imobilul pe care l-an cumparat prin programul prima casa ( greseala fiind a agentului deoarece luni am vazut imobilul iar miercuri am vazut alte trei imobile el facand contractul miercuri si trecand doar imobilele vizionate miercuri)
va intreb acest lucru deoarece persoana de la care am achizitionat imobilul este prieten cu agentul.. de asemenea, mentionez ca agentul ma ameninta cu "datul in judecata".
va multumesc anticipat!!!
:(

Alte discuții în legătură

Contract vizionare apartament pongracz pongracz Buna ziua, daca am incheiat un contract de vizionare cu o agentie fara a plati sau incheia alt contract de rezervare pe un apartament specificat ex:1 si am ... (vezi toată discuția)
Contract de intermediere geogeorge geogeorge buna ziua, va rog,daca ma puteti ajuta cu urmatoarea chestiune: daca o persoana X vrea sa cumpere un apartament si ia legatura cu o agentie imobiliara ca ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de agentia imobiliara nagyemilia nagyemilia Buna seara! Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea problema: Am contactat o agentie imobiliara in vederea achizitionarii unui imobil , am semnat un ... (vezi toată discuția)