Ajutati-ma va rog si pe mine cu articole din lege care imi permit solicitarea inchiderii contului personal deschis la o banca comerciala din Romania. Mentionez ca acest cont este deschis din 2006, poprirea este instituita in acest an, mi-au intrat niste diferente salariale in cont si banca a retinut si virat catre poprire 1/2 din aceste sume in loc de 1/3. Am facut solicitarea de inchidere cont si banca m-a refuzat pe motivul ca nu se poate inchide un cont poprit.
Pentru acest cont se achita o taxa lunara.
Anais84
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu la telefon asa am inteles, sa vedem ce scrie exact in scrisoare. Eu am facut sesizare si la ANPC pentru primul refuz pe care l-am primit si pentru problema cu 1/2 din salariu.
Doamna, astea sunt ”praf in ochi”. Am avut conturi la doua banci, ambele cu aceeasi problema: la una din banci s-a retinut legal 1/3 si contul a fost inchis frumos la cererea mea si fara discutii asa poprit cum era, la cealalta banca se comit abuzuri! Legea prezentata de dvs. e interpretata prost, nu e legal sa ti un partener blocat intr-un contract pt. ca vrea o a treia persoana neimplicata in contract si sa ii mai ceri si bani pentru asta (comision de administrare). Iar la faza cu nu e obligatia bancii sa verifice provenienta, va rog sa imi spuneti atunci de ce nu au trimis toata suma ci 1/2 si nu s-a intamplat doar o data ci de mai multe ori? Eu am aflat doar acum de curand pentru ca nu mai utilizam contul si erau salarii restante castigate prin hotarare judecatoreasca.
Si in plus, eu am nevoie de ajutor pentru ”se poate” intrucat ”nu se poate” argumentat dupa ureche am auzit deja de la angajatii bancii. Iar un NU cu litere mari (cum ati scris mai sus) nu ma va face sa va cred pe cuvant sau sa plec capul la abuzul lor.
Deși nu este nevoie, eu vă garantez că se poate. Și eu am avut personal o astfel de situație și cu notificare am rezolvat-o, contul a fost închis.
Art.9^3 OG 21/1992 lit. m) se interpretează în sensul că nu poate fi închis contul fără cererea consumatorului și fără costuri suplimentare, deoarece se interpretează în concordanță cu fraza precedentă.
Anais84
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua,
Am primit raspunsul oficial semnat de un coordonator si un consilier juridic in care mi se respinge solicitarea de inchidere a contului: ”In conditiile existentei popririlor pe cont, nu puteti solicita inchiderea contului deoarece asupra contului dvs. s-a dispus masura indisponibilizarii in conditiile legii (este indisponibilizat pentru popriri), fapt pentru care numai dupa achitarea/sistarea popririlor putem da curs solicitarii dvs. de inchidere a contului curent”.
Acum astept si raspunsul de la ANPC care vad ca nu mai vine.
Ce este de facut?