avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... apartamentul pe numele sotului dar renovat de sotie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

apartamentul pe numele sotului dar renovat de sotie

Buna ziua,
Am si eu o mare dilema... chiar inainte de casatorie sotul meu a cumparat un apartament care era intr-o stare deplorabila. Bineinteles ca l-am renovat de la instalatie si pana la spart pereti si comandat mobila... doar ca toate acestea pe banii mei. Totul e OK pana aici, desi am investit in acel apartament cel putin tot atat cat a fost valoarea lui de achizitie. Si ar mai fi de investit doar ca mi-a venit mintea la cap si am realizat ca... ori il trece si pe numele meu ori... mai bine am grija ca in cel mai rau caz sa imi asigur si eu o garsoniera a mea... cu atat mai mult cu cat banii investiti in apartament veneau de la parintii mei si din munca mea...
Care ar fi modalitatea prin care as putea deveni si eu proprietar, in varianta in care sotul meu accepta acest lucru? Donatie? Contract de vanzare-cumparare? Altceva?
Si aveti idee cam cat costa toata aceasta "afacere"?
Va multumesc din suflet
Kitty
oameni casatoriti si va ganditi deja cum impartiti bunurile in caz de divort? deci materialismul sa traiasca, iubirea probabil a disparut dupa noaptea nuntii...
Nu cred ca se gandesc doamnele cum sa imparta bunurile in caz de divort....Se gandesc ca puteau fi mai precaute, in fond si la urma urmei nu se stie niciodata, oamenii se schimba peste noapte...Si eu m-am gandit bine, dar din fericire am gandit din timp si sunt in situatia sotilor acestor doamne...La mine este totul invers, poate reusesc sa-l descurajez pe sotul meu in dorinta eventuala de a se schimba :)
În concluzie, nevastă, nevastă dar brânza - i pe bani, adaptare cam fortată....pt "frate, frate dar brânza - i pe bani".
Nu vad de ce atatea interpretari... la urma urmei e corect sa mergem doar pe incredere? suntem o societate atat de justa si morala? Ce e atat de gresit in faptul ca fiecare vrea sa fie precaut? Oare e atat de usor ca in cazul unui eventual divort sa iti permiti o locuinta noua? Dragostea e la locul ei dar... poate garanta cineva ca ce e acum va ramane vesnic, ca nici o tentatie nimic nu va deranja aceasta iubire? cine e acela care poate garanta asta????
si ce e rau in a fi precaut? dimpotriva... mi se pare o prostie ca macar in ceasul al 12 sa nu incerc sa remediez ceva...
Doamna draga trebuia inca de la inceput ca pt. acei bani investiti in locuinta sotului, sa fi avut un act de donatie facut la notar, adica parintii d-voastra va donau acei bani pentru....

Alte discuții în legătură

Cedare cota indiviza apartament sot raluka raluka De curand m-am casatorit. Sotul meu are apartamentul in care stam dinaintea casatoriei. Intrucat si eu contribui la bunastarea apartamentului am hotarat sa ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea unui imobil, o suma a noastra si una a mamei mada_g mada_g buna ziua, eu cu sotul meu dorim achizitionarea unui imobil dar nu avem toata suma, suma pe care o avem revine din darul de nunta,dar la banca este pusa pe ... (vezi toată discuția)
Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)