avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate si contract de munca pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate si contract de munca pe perioada determinata

Situatie: data nasterii estimativa 02.2016
Perioada lucrata: 2009 - 31.12.2015 (ultimul loc de munca este cu CIM pe perioada determinata)
Concediul de maternitate prenatal din 12.2015 (inca din timpul angajarii)

Intrebari:
1. pentru lunile Ianuarie 2016 si Februarie 2016 unde trebuie depuse certificatele medicale eliberate de medicul de familie? Acceasi intrebare si pentru lunile de dupa nastere, respectiv Feb. + Mar. + Apr. 2016.
2. Se considera aceste 2 luni, Ian. 2016 + Feb. 2016, ca luni lucratoare pentru a indeplini conditia de 12 luni lucrate inainte de nastere?
Cel mai recent răspuns: SusanaB , utilizator 15:46, 23 August 2017
1. Pentru plata indemnizatiei pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) puteti ignora faptul ca sunteti si PFA.

2. Pe perioada de concediu crestere copil (CCC) puteti sa aveti venituri din PFA dar acestea sa nu depaseasca 3.000 lei pe an calendaristic.
Va multumesc!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
In data de 14 septembrie mi se termina contractul de munca (contract perioada determinata). Incepand cu acea saptamana as avea dreptul de a intra in concediu de maternitate, recunosc ca este la limita (cele 84 de zile) pana la data nasterii.
Am fost la CASMB si mi-au spus ca ma pot prelua ei pentru plata concediului de maternitate.
Eu as vrea sa-mi iau concediu de maternitate incepand cu 15 septembrie, fiind si prima zi fara contract si pentru a avea continuitate. Mai devreme de aceasta data nu am cum, pentru ca zilele calculate sunt la limita. Este posibil sa-mi iau concediu prenatal incepand cu 15 sept. fara a fi nevoie sa-mi bag somajul? Cei de la CASMB mi-au spus ca nu pot sa-mi bag si somajul si concediul medical.
Intrebandu-i si pe cei de la primarie pentru indemnizatia de crestere copil, mi-au spus ca dupa incetarea contractului, sa-mi depun dosarul de somaj , pentru ca in baza acestuia voi avea dreptul la indemnizatia de concediu de maternitate si concediu crestere copil.
Acum, nu mai inteleg nimic. Tot incerc sa sun la institutii, nu imi raspunde nimeni.
Ma puteti ajuta va rog cu cateva sfaturi?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta concediului crestere copil in cazul cim pe perioada determinata EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna ziua, Numele meu este Mihaela Ghiorghiu si am si eu cateva intrebari referitoare la concediul prenatal, concediul crestere copil si indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului. eusicumine eusicumine Buna ziua, Sunt insarcinata in 8 saptamani,lucrez din data de 29 august 2015 si am contract pe un an de zile. Deci eu voi naste undeva la sfarsitul luni ... (vezi toată discuția)
Situatie concediu crestere copil MihaelaUrsu1 MihaelaUrsu1 Buna ziua, Lucrez ca si trainer pe Contract de munca cu perioada determinata. In data de 12.07.2016 urmeaza sa am un copil. Contractul de munca se va ... (vezi toată discuția)