avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda contraventionala

Buna seara.Am contestat un proces verbal de contraventie.Am primit urmatoarea hotarare:''Admite în parte plângerea contravenţională formulată".Din cate am inteles acest lucru inseamna ca amenda mea s-a transformat in avertisment.Intrebarea mea ptr. dvs. este:"Primesc o hartie ,hotararea,aceasta pronuntare acasa?" Am nevoie de aceasta hotarare pe hartie, ptr. a ma duce sa scot amenda de la fisc.In cazul in care nu primesc de la Judecatorie nici o hartie cum procedez???Multumesc ca mi-ati citit intrebarea si astept cu nerabdare raspunsul dvs.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2015
ALEXmogos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:13, 2 Decembrie 2015
Hotararea va fi comunicata părtilor la adresele indicate in plangere.
''Admite în parte plângerea contravenţională formulată"

Este hazardat a va exprima ca amenda mea s-a transformat in avertisment
Asteptati hotararea instantei sa va fie comunicata la domiciliu
Ati solicitat in plangere ca instanta sa dispuna-in cazul admiterii plangerii si restituirea amenzi achitate ?
Puteti eventual recupera c/v amenda,numai daca ati solicitat in mod expres instantei sa dispuna prin hotarare restituire c/v amenda si numai in baza hotararii judecatoresti definitive
Nu am achitat amenda respectiva.Asa ca nu am ce recupera.Stiu ca hotararile sunt definitive la contraventii si NU!!!! se primesc acasa.Ma interesa cum obtin aceasta hotarare.Multumesc de raspuns oricum.

Multumesc mult de raspuns.




[Mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Asa cum ati adresat instantei plangerea contraventionala,asa va adresati personal la grefa instantei si solicitati eliberarea unui exemplar al hotararii judecatoresti
Hotararile se comunica.

Art. 427 C.pr.civ. Comunicarea hotărârii
(1) Hotărârea se va comunica din oficiu părţilor, în copie, chiar dacă este definitivă. Comunicarea se va face de îndată ce hotărârea a fost redactată şi semnată în condiţiile legii.
(2) Hotărârile definitive prin care s-a dispus efectuarea unei înscrieri în cartea funciară sau, după caz, în alte registre publice se vor comunica din oficiu şi instituţiei sau autorităţii care ţine acele registre.
(3) Hotărârile definitive prin care s-a dispus anularea, în tot sau în parte, a unui act notarial se comunică din oficiu de îndată notarului public instrumentator, direct ori prin intermediul camerei notarilor publici în circumscripţia căreia funcţionează.
(4) De asemenea, hotărârile prin care instanţa se pronunţă în legătură cu prevederi cuprinse în Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene şi în alte acte juridice ale Uniunii Europene se comunică, din oficiu, chiar dacă nu sunt definitive, şi autorităţii sau instituţiei naţionale cu atribuţii de reglementare în materie.
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2015
Olimpiu DRUȚĂ - Cabinet de Avocat, Avocat

Alte discuții în legătură

Apel nicoss59 nicoss59 Care sunt dispozitiile legale de a comunica hotararea la un apel a completuluide judecata? Respect, (vezi toată discuția)
Termen redactare motivare sentinta ovi47 ovi47 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care este termenul in care instanta trebuie sa redacteze motivarea sentintei ( dupa noul Cod ). Multumesc (vezi toată discuția)
Predare permis auto cristianrazvan88 cristianrazvan88 Buna ziua, am contestat in instanta suspendarea permisului de conducere si am pierdut. Am avut dreptul la apel 30 de zile, care a expirat, nu am primit nicio ... (vezi toată discuția)