avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda contraventionala

Buna seara.Am contestat un proces verbal de contraventie.Am primit urmatoarea hotarare:''Admite în parte plângerea contravenţională formulată".Din cate am inteles acest lucru inseamna ca amenda mea s-a transformat in avertisment.Intrebarea mea ptr. dvs. este:"Primesc o hartie ,hotararea,aceasta pronuntare acasa?" Am nevoie de aceasta hotarare pe hartie, ptr. a ma duce sa scot amenda de la fisc.In cazul in care nu primesc de la Judecatorie nici o hartie cum procedez???Multumesc ca mi-ati citit intrebarea si astept cu nerabdare raspunsul dvs.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2015
ALEXmogos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:13, 2 Decembrie 2015
Intervenţie moderator


Vă rog să nu mai dublaţi subiectele, aceasta este o acţiune interzisă de pct. 3.3 din regulamentul de postare în Forum. Am postat mai jos tot ceea ce s-a scris în topicul dublat pe care l-am şters.

Mulţumesc anticipat.

Gabriela Pintea


ALEXmogos a scris:
Am o hotarare judecatoreasca cu privire la anularea unui proces verbal de contraventie(pe net).Cum obtin aceasta pe hartie????????Vreau sa o scot de la fisc.Cum procedez?Primesc hotararea acasa?Ast. un raspuns,ma apuca durerea de cap gandindu-ma ca trb sa umblu iar....


dolimp a răspuns:
Dupa ce hotararea va ramane definitiva, legalizati o copie a acestei hotarari si apoi mergeti cu ea la Taxe si impozite locale pentru a efectua operatiunile ncesare.
Daca hotararea nu a fost inca motivata si a trecut mult timp de la pronuntare, puteti formula o cerere de urgentare a redactarii.



Av. Gabriel Klein Kiritescu a răspuns:
Dupa ce sentinta este motivata vi se trimite un exemplar acasa.
Paratul are termen sa formuleze cale de atac.
daca nu formuleaza, la 3 zile de la expirarea termenului va puteti duce la instanta emitenta sa o legalizati.
Dupa aceia mergeti la Taxe si impozite.
Daca se formuleaza cale de atac va trebui sa formulati intampinare si apoi sa mergeti, cand se fixeaza termen si primiti citatie, la instanta superioara sa va sustineti cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel nicoss59 nicoss59 Care sunt dispozitiile legale de a comunica hotararea la un apel a completuluide judecata? Respect, (vezi toată discuția)
Termen redactare motivare sentinta ovi47 ovi47 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care este termenul in care instanta trebuie sa redacteze motivarea sentintei ( dupa noul Cod ). Multumesc (vezi toată discuția)
Predare permis auto cristianrazvan88 cristianrazvan88 Buna ziua, am contestat in instanta suspendarea permisului de conducere si am pierdut. Am avut dreptul la apel 30 de zile, care a expirat, nu am primit nicio ... (vezi toată discuția)