Buna ziua!
As dori sa stiu daca tatal isi poate luna acea luna de concediul pentru copil in prima luna a nasterii copilui,timp in care mama este in concediu prenatal(acele 40 zile)..Poate tatal lucra in acea luna,dar figurand in concediu?Multumesc!
1. Daca indeplineste conditiile tatal poate solicita oricand CCC, pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
2. - Daca opteaza pentru CCC pana la varsta de 1 an indemnizatia este de minimum 600 lei si maximum 3.400 lei lunar.
- Daca reia activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte) va beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Adica primeste salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar.
- Reluarea activitatii se poate face la orice alt loc de munca.
3. - Daca opteaza pentru CCC pana la 2 ani indemnizatia este de minimum 600 lei si maximum 1.200 lei lunar.
- Daca reia activitatea dupa ce implineste implineste copilul 1 an va beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Daca reia activitatea inainte de a implini copilul 1 an va beneficia de stimulentul de insertie dupa ce va implini copilul 1 an si pana ce acesta va implini 2 ani.
Deci daca opteaza pentru 2 ani, atunci nici macar in primul an nu are 85% din salariul net actual? Eu credeam ca in primul an are 85% din net, si in al doilea an are 600 lei...
Tocmai am aflat ca firma la care lucrez imi compenseaza suma primita de la stat astfel incat voi castiga aproape la fel, indiferent daca iau CCC de 1 an sau de 2 ani.
1) am vreun dezavantaj daca aleg 2, fata de 1 an? Deci in afara de bani.
2) daca iau CCC de 2 ani si ma intorc la serviciu dupa un an si jumatate, iau stimulent de insertie pana se implinesc cei 2 ani?