avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil pentru tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil pentru tata

Buna ziua!
As dori sa stiu daca tatal isi poate luna acea luna de concediul pentru copil in prima luna a nasterii copilui,timp in care mama este in concediu prenatal(acele 40 zile)..Poate tatal lucra in acea luna,dar figurand in concediu?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:43, 3 Ianuarie 2016
1. - In cazul CCC pana la varsta de 1 an indemnizatia este cuprinsa intre 600 - 3.400 lei lunar.
- Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an beneficiati de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

2. - In cazul CCC pana la varsta de 2 ani indemnizatia este cuprinsa intre 600 - 1200 lei lunar.
- Daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an beneficiati de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.

3. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu si el cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.
- In acest caz CCC al dvs. va fi de 11 luni sau respectiv de 1 an si 11 luni si pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa reluati activitatea inainte de aceste termene.
Multumesc de info! O mica precizare: eu sunt tatal, eu voi lua concediul pentru ca mama nu poate beneficia de acesta.

Cum spuneam mai sus, firma la care lucrez imi compenseaza indemnizatia primita de la stat, pana la un anumit prag peste cei 1200, chiar daca aleg 2 ani.

Ce se va intampla daca se modifica CCM-ul? Din cate stiu eu, se va modifica in primavara asta. Daca se scoate articolul in baza caruia mi se dau acesti bani in plus?
Chiar daca se va elimina acel articol, dvs veti prim suma de bani pana la terminarea CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului acordata tatalui AndreiDI AndreiDI Buna ziua, Situatia este urmatoarea: eu am fost somera pana in luna martie anul 2012 iar dupa aceasta data nu am am mai avut venituri. Urmeaza sa nasc la ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)
Deschidere pfa in perioada ccc NedelcuDiana18 NedelcuDiana18 Buna seara. Am o nelamurire...daca sunt in CCC pana la 2 ani imi pot deschide un Pfa in aceasta perioada? sau sa optez pt 1 an si apoi sa il infiintez? optand ... (vezi toată discuția)