Buna ziua!
As dori sa stiu daca tatal isi poate luna acea luna de concediul pentru copil in prima luna a nasterii copilui,timp in care mama este in concediu prenatal(acele 40 zile)..Poate tatal lucra in acea luna,dar figurand in concediu?Multumesc!
1. - In cazul CCC pana la varsta de 1 an indemnizatia este cuprinsa intre 600 - 3.400 lei lunar.
- Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an beneficiati de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
2. - In cazul CCC pana la varsta de 2 ani indemnizatia este cuprinsa intre 600 - 1200 lei lunar.
- Daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an beneficiati de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.
3. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu si el cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.
- In acest caz CCC al dvs. va fi de 11 luni sau respectiv de 1 an si 11 luni si pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa reluati activitatea inainte de aceste termene.
Multumesc de info! O mica precizare: eu sunt tatal, eu voi lua concediul pentru ca mama nu poate beneficia de acesta.
Cum spuneam mai sus, firma la care lucrez imi compenseaza indemnizatia primita de la stat, pana la un anumit prag peste cei 1200, chiar daca aleg 2 ani.
Ce se va intampla daca se modifica CCM-ul? Din cate stiu eu, se va modifica in primavara asta. Daca se scoate articolul in baza caruia mi se dau acesti bani in plus?