avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Deschidere PFA in perioada CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Deschidere PFA in perioada CCC

Buna seara. Am o nelamurire...daca sunt in CCC pana la 2 ani imi pot deschide un Pfa in aceasta perioada? sau sa optez pt 1 an si apoi sa il infiintez? optand pt 1 an beneficiez de stimulentul de insertie? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:15, 26 Ianuarie 2016
1. Pe perioada de CCC puteti obtine venituri, inclusiv ca PFA, dar acestea sa nu depaseasca 3.000 lei pe an calendaristic.

2. Daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an beneficiati de stimulentul de insertie daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte).

3. - Daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani beneficiati de stimulentul de insertie daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.
- Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.
Buna seara. Iar in ceea ce priveste sumele primite in CCC?
85% din netul sumei din ultimul an si max 3400 lei?
si max 1200 lei pt 2 ani?
multumesc
Cuantumul indemnizatiei lunare pentru creșterea copilului reprezinta 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, dar, in functie de perioada de concediu pentru care opteaza părinții, acesta are stabilite limite minime si maxime.

Limitele minime si maxime ale indemnizatiei CCC sunt stabilite prin art.2 din OUG nr. 111/2010, si anume:
- cel putin 600 de lei și cel mult 3400 de lei – în cazul in care parintii optează varianta concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau pana la trei ani, daca este vorba de un copil cu handicap;

- cel putin 600 de lei și cel mult 1200 de lei – in cazul in care parintii optează pentru varianta concediului pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copii nascuti din sarcina de tripleti chrisss81 chrisss81 Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului reprezinta 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni, insa, in functie de durata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti daca urmatoarea afirmatie este reala, este spusa de un angajat al Serviciului Alocatii si Indemnizatii : daca optezi la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata ramqby ramqby Buna ziua! As dori sa stiu daca tatal isi poate luna acea luna de concediul pentru copil in prima luna a nasterii copilui,timp in care mama este in concediu ... (vezi toată discuția)