avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Citatie asociatie avocatura recuperare creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Citatie asociatie avocatura recuperare creanta

Buna ziua.
Doresc o informatie in legatura cu o citatie primita de la o asociatie de avocatura de aprox 4 zile ..
Acesta citatie , face subiectul unui card de credit contractat in anul 2005 , achitat 75 % dupa care din motive financiare , a mai ramas de achitat in jur de 600 de ron .Recunosc , ca nu am mai platit acesta suma , nu am mai dat importanta , pana acum cand dupa 10 ani , am primit acesta instiintare cu o recomandata ( care a fost semnata de postas , lipseste semnatura mea ) cu copii dupa contractul initial de la banca , copie dupa buletinul meu de atunci si o notificare catre mai multe banci ca subsemnatul va avea propriri pe salariu sau conturi la acele banci ( daca am ) .
De asemenea mi se indica adresa asociatie de avocatura , unde sa ma prezint pentru a indica tot ceea ce am in proprietate , bunuri imobile sau mobile , conturi s.a.s.m.d .
La acea suma se mai adauga niste penalitati + 600 ron cheltuieli de judecata .
Mentionez ca nu am fost citat in nici o instanta , si nici nu am fost prezent la nici o decizie a unei curti a instantei in privinta judecarii acestui caz.
Pot face ceva acum , sau este legala calea pe care sa solutionat acest caz ?
Cel mai recent răspuns: yceblue , utilizator 17:38, 4 Decembrie 2015
Nu este deloc legal.
Executorul nu avea voie să încuviințeze executarea pentru o creanță prescrisă.
El era obligat să verifice exigibilitatea creanței.

Ar trebui să îl sunați din nou și să îl întrebați cum a constatat el exigibilă o creanța prescrisă.
Ați putea face contestație la executare și să cereți întoarcerea executării, dar mi-e că firma de recuperare are sediul în afara țarii și va fi extrem de dificil să primiți banii înapoi.
Pe asta au mizat și ei.
Eu aș face o plângere penală împotriva executorului care a încuviințat executarea silită deși creanța nu era exigibilă, dreptul la executare era de mult timp prescris.
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Din pacate , nu stiu cum sa procedez si cui sa ma adresez .
La ei cand am sunat , au spus ca in momentul in care au trimis catre banci proprirea au trimis si o notificare scrisa la adresa mea.
Notificarea nu am primit-o , dar proprirea sa executat automat .
Mi-au spus ca este perfect legal ceea ce fac .
Pai si executorul judecatoresc nu ia act despre situatie intr-o sala de judecata , sau hotaraste el de capul lui cum face ?
Chiar nu stiu cum sa fac ...
Ma gandesc ca pot lua si casa pentru un credit de nevoi personale , in halul in care se procedeaza...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune creante ; creanta e prescrisa sau nu ? tazuu tazuu Am luat in 02.09.2008 o linie de credit cu card bussines atasat , pe o perioada de un an . Am platit-o in mare parte dar din diverse motive n-am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am primit o executare silita cu poprire pe salariu ... Carmenstratone Carmenstratone Buna ziua! Am primit o executare silita cu poprire pe salariu la locul meu de munca. In termen de 15 zile am contactat un avocat și am făcut contestație. ... (vezi toată discuția)
Firme de recuperare credite deeamcn deeamcn buna ziua, am intrat si eu in treaba asta cu recuperare credite, doar pentru ca am o problema de acest gen. eu am 3 credite la 3 banci diferire, dintre care ... (vezi toată discuția)