Buna ziua.
Doresc o informatie in legatura cu o citatie primita de la o asociatie de avocatura de aprox 4 zile ..
Acesta citatie , face subiectul unui card de credit contractat in anul 2005 , achitat 75 % dupa care din motive financiare , a mai ramas de achitat in jur de 600 de ron .Recunosc , ca nu am mai platit acesta suma , nu am mai dat importanta , pana acum cand dupa 10 ani , am primit acesta instiintare cu o recomandata ( care a fost semnata de postas , lipseste semnatura mea ) cu copii dupa contractul initial de la banca , copie dupa buletinul meu de atunci si o notificare catre mai multe banci ca subsemnatul va avea propriri pe salariu sau conturi la acele banci ( daca am ) .
De asemenea mi se indica adresa asociatie de avocatura , unde sa ma prezint pentru a indica tot ceea ce am in proprietate , bunuri imobile sau mobile , conturi s.a.s.m.d .
La acea suma se mai adauga niste penalitati + 600 ron cheltuieli de judecata .
Mentionez ca nu am fost citat in nici o instanta , si nici nu am fost prezent la nici o decizie a unei curti a instantei in privinta judecarii acestui caz.
Pot face ceva acum , sau este legala calea pe care sa solutionat acest caz ?
Nu este deloc legal.
Executorul nu avea voie să încuviințeze executarea pentru o creanță prescrisă.
El era obligat să verifice exigibilitatea creanței.
Ar trebui să îl sunați din nou și să îl întrebați cum a constatat el exigibilă o creanța prescrisă.
Ați putea face contestație la executare și să cereți întoarcerea executării, dar mi-e că firma de recuperare are sediul în afara țarii și va fi extrem de dificil să primiți banii înapoi.
Pe asta au mizat și ei.
Eu aș face o plângere penală împotriva executorului care a încuviințat executarea silită deși creanța nu era exigibilă, dreptul la executare era de mult timp prescris.
Din pacate , nu stiu cum sa procedez si cui sa ma adresez .
La ei cand am sunat , au spus ca in momentul in care au trimis catre banci proprirea au trimis si o notificare scrisa la adresa mea.
Notificarea nu am primit-o , dar proprirea sa executat automat .
Mi-au spus ca este perfect legal ceea ce fac .
Pai si executorul judecatoresc nu ia act despre situatie intr-o sala de judecata , sau hotaraste el de capul lui cum face ?
Chiar nu stiu cum sa fac ...
Ma gandesc ca pot lua si casa pentru un credit de nevoi personale , in halul in care se procedeaza...