Buna ziua! De cateva zile am achizitionat un auto marca VW Golf 5. Cand am fost sa vad masina mie personal mi s-a parut totul in regula cu ea...si prin urmare am facut si actele cu proprietarul masinii. Ulterior am aflat la un control mai amanuntit la un service ca masina a avut accident dar a fost reparata foarte bine si la o prima vedere nu parea ca are ceva ascuns...insa are. Am achitat pe masina suma de 3700 euro. Insa cand am facut actele cu proprietarul am scris pe contract suma de 2100euro ..."ziceam sa nu aparem la primarie sau mai stiu eu pe unde cu o suma asa mare". Acum vreau sa iau legatura cu fostul proprietar sa ii restitui masina...ce ma sfatuiti sa am in vedere...in cazul in care zice ca imi da doar suma scrisa pe contract ce e de facut sa imi recuperez si restul pana la 3700 euro??? vre-un test cu poligraf ceva ...sau o sa am paguba cu diferenta....asta in cazul in care fostul nu e cinstit. Multumesc anticipat. O zi buna!!!
Nu întotdeauna un preț mic înseamnă o afacere buna! De când ai văzut prețul ăla trebuia sa te întrebi dacă e totul în regula cu masina și eventual sa mai iei pe cineva care se pricepe cu tine, știu, costa aceste servicii, dar dacă vreți mașini bune la preturi de nimic se mai întâmplă și din astea. Am un prieten care se ocupa cu import de mașini sh, le are la preturi peste medie deoarece sunt mașini curate din toate punctele de vedere și garantează pentru ele și se mai găsește câte unu sa comenteze ca "mama dar ce preturi mari ai". Golf 5 la 3700euro e chilipir, mă mir ca merge... iar vânzătorul nu are nici cea mai mica obligație sa iți dea banii înapoi, e contract făcut , e totul legal, acum tot tu trebuie sa stai după el, sa ți dea certificat fiscal ca dacă nu-l ai nu poți sa înmatriculezI masina, și stai și te uiți la 3700euro...ca deh, ai făcut afacere. Nu o zic în nume de rau si închei cu prima fraza:
NU ÎNTOTDEAUNA UN PREȚ MIC ÎNSEAMNĂ O AFACERE BUNĂ !
@ Georgiana 007
"Am achitat pe masina suma de 3700 euro. Insa cand am facut actele cu proprietarul am scris pe contract suma de 2100euro ..."ziceam sa nu aparem la primarie sau mai stiu eu pe unde cu o suma asa mare".
Ati achizitionat-o cu 3700 dar ati declarat numai 2100. Asta a ce suna ? Infractiune....si eventuale urmari. V-as sugera sa nu tulburati apele.
La contracte auto oricine va poate spune ca nu conteaza pretul trecut . Cum a scris cineva mai sus...pe viitor sa nu mai faceti aceasta greseala , si nu doar la masini ci si la case sau alte contracte ...e spre binele dvs.
Cazul dvs este unul des intalnit , multi iau asemenea tepe cu masini ieftine si "impecabile"( aduse pe platforma lovite si apoi reparate la noi )
Nu prea aveti ce sa faceti decat sa acceptati situatia , sper totusi ca masina inca functioneaza si nu trebuie sa investiti mult in reparatii
Este o situatie nefericita dar putea fi si mai rau , eu am luat o teapa cu o masina furata si am stat 2 ani in proces pana mi-am recuperat masina .
dl.petrica... nu pot sa ma abtin:
atata vreme cat tranzactia nu este supusa impozitarii, unde e INFRACTIUNEA ???
... va place sa va jucati cu cuvintele ?
@dna.georgiana: dna... o tranzactie intre persoane fizice ramane din pacate sub incidenta principiului "vazut = placut" ! Masina merge ? franeaza ? vireaza ? are blocul motor spart ? lonjeroane / traverse distruse ? rugina ascunsa sub straturi de ziare acoperite cu teroson ? ... nu ? pai asta e golf la 3700 EUR noua e 20 000 EUR
OK ?
Si eu am cumparat de curand o masina sh. Ce nu pot sa inteleg eu este urmatorul aspect: de ce nu ati fost la service cu masina INAINTE sa dati banii, ati fi vazut problemele atunci.
V-ati bucurat la pret.......
Pacat ca lacomia nu e incriminata, sunteti la fel de vinovat ca si cel care v-a inselat!